Vegetarisch

Melanzane

Wat heb je nodig voor 2 personen? 125 gram mozzarella light 60 gram geraspte Grana Padano kaas 30 gram havermout 1 aubergine 1 courgette 1 ui 2 teentjes knoflook 500 gram Passata di pomodoro 1 eetlepel olijfolie Bosje verse basilicum 1 … Lees meer

Pindakaas Hüttenkäse dip

Wat heb je nodig voor 6 porties dip? 200 gram Hüttenkäse 25 gram 100% natuurlijke pindakaas Wat heb je nodig om mee te dippen? Een appel of banaan Zo maak je het Doe de Hüttenkäse en pindakaas in de keukenmachine en … Lees meer

Pindakaas Blondies

Wat heb je nodig voor 12 blondies? 1 blik kikkererwten of cannelloni bonen (400 gram) 50 gram 100% natuurlijke pindakaas 2 eieren 50 gram rozijnen Scheutje vanille aroma eventueel 10-15 druppels vloeibare zoetstof 1 theelepel kaneel Zo maak je het … Lees meer

Oliebollen uit de oven (Oviebollen)

Wat heb je nodig voor 12 oliebollen? 250 gram handwarme (plantaardige)  magere melk 250 gram tarwe- of speltbloem 120 gram krenten snuf zout 10 gram honing 3½ gram gedroogde gist (een half zakje) 60 gram zonnebloemolie Muffinvorm voor 12 muffins … Lees meer

Feeststol

Wat heb je nodig voor het amandelspijs? 50 gram blanke rozijnen 50 gram amandelmeel rasp van ¼ citroen 1 ei Wat heb je nodig voor het brooddeeg? 250 gram magere kwark 275 gram volkorenmeel 1 ei 150 gram krenten / rozijnen … Lees meer

Mini Broodquiche

Wat heb je nodig voor 1 broodquiche? 1 (oude) snee volkorenbrood 1 ei 5 gram halvarine Restjes groente zoals paprika, courgette tomaat en (bos)ui Peper Zo maak je het Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de korstjes zo … Lees meer

Sinterklaasontbijt met Havermout

Wat heb je nodig voor 1 persoon? 60 gram havermout 150ml ongezoete sojamelk 1 mandarijn 5 gram amandelschaafsel ¼ theelepel gemalen anijs ½ theelepel koek- en speculaaskruiden eventueel 5 gram schuddenbuikjes of kruidnoten Zo maak je het Doe de havermout, sojamelk, … Lees meer

Banketstaaf

Wat heb je nodig voor 1 staaf? Voor het banketspijs: 50 gram gedroogde witte bonen 100 gram blanke rozijnen rasp van ½ citroen 1 theelepel amandelextract Voor het deeg: 100 gram volkorenmeel 100 gram magere kwark 10 gram olie 1 ei … Lees meer

Chili Con Carne

Wat heb je nodig voor 2 personen? 100 gram zilvervliesrijst 150 gram vegetarisch kruimgehakt 1 blik kidneybonen (250 gram) 1 klein blikje mais (125 gram) 4 tomaten 1 blikje tomatenpuree (70 gram) 1 zoete puntpaprika 1 spaanse/chilipeper 2 uien 2 … Lees meer

Tomatensoep

Wat heb je nodig voor 4 grote kommen? 2 uien 2 tenen knoflook 1,5 kilo tomaten 2 zoete (punt)paprika’s 15 gram verse basilicum 1 bouillonblokje 1 eetlepel olijfolie 4 eetlepels balsamico azijn peper Zo maak je het Kerf de tomaten … Lees meer

Volkorenbrood

Wat heb je nodig voor 1 brood? 500 gram volkoren(tarwe)meel 1 zakje (7 gram) gist 10 gram honing, agave- of ahornsiroop 5 gram zout 300 gram lauw water klein beetje olie of boter Zo maak je het Doe in een … Lees meer

Stoofperen

Wat heb je nodig voor 10 porties? 2 kilo Gieser Wilderman peren 1 liter Cassis Light of zero 2 eetlepels kaneel 1 eetlepel vanille extract Zo maak je het Schil de peren en snijd ze in 4 parten en verwijder … Lees meer

Pompoen-Mandarijn Kwarktaart met Pepernotenbodem

Wat heb je nodig voor een taart van 24cm? 200 gram pepernoten 50 gram boter 500 milliliter milde magere kwark 12 gelatineblaadjes 450 gram (ingevroren) pompoenblokjes 5 mandarijntjes 15 druppels vloeibare zoetstof 2 theelepels koek- en speculaaskruiden Zo maak je het … Lees meer

Naanbrood

Ingrediënten voor 2 naanbroden 100 gram volkorenmeel 4 gram bakpoeder (¼ zakje) 85 gram magere yogurt of kwark 15 gram olijfolie 1 teentje knoflook kruiden naar smaak Zo maak je het Meng in een kom de yoghurt of kwark en … Lees meer

Mueslirepen

Ingrediënten voor 6 repen 50 gram appelstroop 150 gram suikervrije muesli theelepel kaneel Zo maak je het Verwarm de oven voor op 150 graden Doe de stroop in een schaaltje en verwarm het 30 seconde in de magnetron. Voeg de … Lees meer

Risotto met Champignons en Doperwten

Ingrediënten voor 2 personen 140 gram zilvervliesrijst 250 gram kastanje champignons 200 gram (diepvries) doperwten 1 ui 1 teentje knoflook 50 gr geraspte parmiggiano of parmezaanse kaas 1 el olijfolie 1 bouillonblokje peper Zo maak je het Snipper de ui … Lees meer

Appelloempia’s

Ingrediënten voor 10 stuks 10 filedeeg- of loempiavellen 3 appels 1/2 citroen 10 druppels zoetstof 40 gram rozijnen 25 gram volkorenmeel Kaneel naar smaak 1 ei Zo maak je het Verwarm de oven voor op 190 graden. Schil de appels … Lees meer

Havermout met Pompoen

Ingrediënten 100 gram pompoen 150 milliliter ongezoete amandelmelk 30 gram havermout 5 druppel zoetstof koek- en speculaaskruiden 5 gram pompoenpitten Zo maak je het Snijd de pompoen in stukken en kook ze voor 12 minuten tot ze gaar zijn. Doe … Lees meer

Turkse pizza

Ingrediënten voor 4 turkse pizza bodems 200 gram volkorenmeel 15 gram olie 3,5 gram droge gist (½ zakje) 1 gram zout 25 gram magere kwark of 0% Griekse yoghurt 125 gram lauw water Ingrediënten voor de saus 200 gram vegetarisch … Lees meer

Marokkaanse Groentestoof met Kikkererwten

Ingrediënten voor 2 personen 200 gram pompoen 1 klein blikje kikkererwten ½ courgette ½ aubergine 200 gram roma tomaatjes 1 rode ui 2 tenen knoflook 1 eetlepel Ras el Hanout kruiden 1 eetlepel olijfolie Zo maak je het Snipper de … Lees meer

Ik heb vakantie, daarom is van 27 april tot en met 12 mei de praktijk gesloten

Het is van 27 april tot en met 12 mei dus niet mogelijk om een afspraak in te plannen.
Ook ben ik in deze periode niet bereikbaar.

Groet,
Simone