Havermout met Pompoen
Ingrediënten
100 gram pompoen
150 milliliter ongezoete amandelmelk
30 gram havermout
5 druppel zoetstof
koek- en speculaaskruiden
5 gram pompoenpitten
Zo maak je het
- Snijd de pompoen in stukken en kook ze voor 12 minuten tot ze gaar zijn.
- Doe de pompoen in een magnetron bestendig schaaltje en prak de pompoen met een vork tot puree.
- Voeg de amandelmelk, havermout, zoetstof en koek- en speculaaskruiden toe aan de puree en roer het goed door.
- Verwarm het mengels op 1000 watt 60 seconde en roer het goed door. Verwarm het nogmaals 60 seconde. Roer het wederom goed door en verdeel de pompoenpitten erover.
Eet smakelijk!
Tip: Wil of kan je geen magnetron gebruiken, verwarm het mengel dan in een klein pannetje tot het de dikte van een pap heeft. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Wij snijden vaak in een keer een hele pompoen in stukjes en koken deze. De gekookte pompoen laten we afkoelen en vriezen wij in. Zo hebben wij altijd pompoen om te gebruiken voor de havermout of voor andere gerechten, zoals deze pompoensoep of deze stamppot. Je kan natuurlijk ook gewoon gesneden pompoenstukjes kopen.
Voedingswaarde
Energie | 174 kcal |
Eiwit | 6,7 gram |
Koolhydraten | 20,7 gram |
Vet | 6,2 gram |
Vezels | 4,2 gram |
Zout | 0 gram |
Comments are closed.