Pindakaas Blondies

Wat heb je nodig voor 12 blondies?

1 blik kikkererwten of cannelloni bonen (400 gram)
50 gram 100% natuurlijke pindakaas
2 eieren
50 gram rozijnen
Scheutje vanille aroma
eventueel 10-15 druppels vloeibare zoetstof
1 theelepel kaneel

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Laat de bonen uitlekken en bekleed ondertussen een bakvorm of ovenschaal van ongeveer 15×15 cm met bakpapier.
  3. Maal de bonen zo fijn mogelijk met je keukenmachine, blender of staafmixer.
  4. Voeg de pindakaas, de vloeibare zoetstof, de eieren, een scheutje vanille aroma  en de kaneel toe aan de bonen en mix dit ook door elkaar.
  5. Voeg nu de rozijnen toe aan het beslag en giet het beslag in de bakvorm.
  6. Bak het voor ongeveer 25-30 minuten. Laat de blondie eerst afkoelen voor je hem in stukken snijdt.

Eet smakelijk!

Tip: Proef altijd even of je het beslag zoet genoeg vindt. Voeg eventueel naar smaak extra druppels zoetstof aan het beslag toe. Kijk wel uit met kinderen, die mogen niet onbeperkt zoetstoffen eten. De stukjes blondie zijn geschikt om in te vriezen, zodat je altijd een gezond tussendoortje in huis hebt.

Open recept als PDF

 

Voedingswaarde (voor 1 stuk brownie)

Energie 80 kcal
Eiwit 4,6 gram
Koolhydraten 7,4 gram
Vet 2,9 gram
Vezels 2,2 gram
Zout 0,1 gram

 

Comments are closed.

Vanaf dinsdag 30 augustus gaat de beweeggroep weer van start!

54 mensen hebben tijdens de zomermaanden de enquete ingevuld, hieruit is gebleken dat de voorkeur uitgaat naar een andere locatie in Tussen de Vaarten, Parkwijk of Filmwijk op maandag of dinsdagavond. We gaan kijken of we dit kunnen realiseren. Voorlopig zijn de beweeglessen nog even op de dinsdagavond om 18.30 uur in Almere Haven. Lees hier meer over de beweeggroep.