Wat heb je nodig voor 2 personen? 125 gram mozzarella light 60 gram geraspte Grana Padano kaas 30 gram havermout 1 aubergine 1 courgette 1 ui 2 teentjes knoflook 500 gram Passata di pomodoro 1 eetlepel olijfolie Bosje verse basilicum 1 … Lees meer
Vegetarisch
Pindakaas Hüttenkäse dip
Wat heb je nodig voor 6 porties dip? 200 gram Hüttenkäse 25 gram 100% natuurlijke pindakaas Wat heb je nodig om mee te dippen? Een appel of banaan Zo maak je het Doe de Hüttenkäse en pindakaas in de keukenmachine en … Lees meer
Pindakaas Blondies
Wat heb je nodig voor 12 blondies? 1 blik kikkererwten of cannelloni bonen (400 gram) 50 gram 100% natuurlijke pindakaas 2 eieren 50 gram rozijnen Scheutje vanille aroma eventueel 10-15 druppels vloeibare zoetstof 1 theelepel kaneel Zo maak je het … Lees meer
Oliebollen uit de oven (Oviebollen)
Wat heb je nodig voor 12 oliebollen? 250 gram handwarme (plantaardige) magere melk 250 gram tarwe- of speltbloem 120 gram krenten snuf zout 10 gram honing 3½ gram gedroogde gist (een half zakje) 60 gram zonnebloemolie Muffinvorm voor 12 muffins … Lees meer
Mini Broodquiche
Wat heb je nodig voor 1 broodquiche? 1 (oude) snee volkorenbrood 1 ei 5 gram halvarine Restjes groente zoals paprika, courgette tomaat en (bos)ui Peper Zo maak je het Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de korstjes zo … Lees meer
Sinterklaasontbijt met Havermout
Wat heb je nodig voor 1 persoon? 60 gram havermout 150ml ongezoete sojamelk 1 mandarijn 5 gram amandelschaafsel ¼ theelepel gemalen anijs ½ theelepel koek- en speculaaskruiden eventueel 5 gram schuddenbuikjes of kruidnoten Zo maak je het Doe de havermout, sojamelk, … Lees meer
Banketstaaf
Wat heb je nodig voor 1 staaf? Voor het banketspijs: 50 gram gedroogde witte bonen 100 gram blanke rozijnen rasp van ½ citroen 1 theelepel amandelextract Voor het deeg: 100 gram volkorenmeel 100 gram magere kwark 10 gram olie 1 ei … Lees meer
Chili Con Carne
Wat heb je nodig voor 2 personen? 100 gram zilvervliesrijst 150 gram vegetarisch kruimgehakt 1 blik kidneybonen (250 gram) 1 klein blikje mais (125 gram) 4 tomaten 1 blikje tomatenpuree (70 gram) 1 zoete puntpaprika 1 spaanse/chilipeper 2 uien 2 … Lees meer
Tomatensoep
Wat heb je nodig voor 4 grote kommen? 2 uien 2 tenen knoflook 1,5 kilo tomaten 2 zoete (punt)paprika’s 15 gram verse basilicum 1 bouillonblokje 1 eetlepel olijfolie 4 eetlepels balsamico azijn peper Zo maak je het Kerf de tomaten … Lees meer
Volkorenbrood
Wat heb je nodig voor 1 brood? 500 gram volkoren(tarwe)meel 1 zakje (7 gram) gist 10 gram honing, agave- of ahornsiroop 5 gram zout 300 gram lauw water klein beetje olie of boter Zo maak je het Doe in een … Lees meer
Stoofperen
Wat heb je nodig voor 10 porties? 2 kilo Gieser Wilderman peren 1 liter Cassis Light of zero 2 eetlepels kaneel 1 eetlepel vanille extract Zo maak je het Schil de peren en snijd ze in 4 parten en verwijder … Lees meer
Pompoen-Mandarijn Kwarktaart met Pepernotenbodem
Wat heb je nodig voor een taart van 24cm? 200 gram pepernoten 50 gram boter 500 milliliter milde magere kwark 12 gelatineblaadjes 450 gram (ingevroren) pompoenblokjes 5 mandarijntjes 15 druppels vloeibare zoetstof 2 theelepels koek- en speculaaskruiden Zo maak je het … Lees meer
Mueslirepen
Ingrediënten voor 6 repen 50 gram appelstroop 150 gram suikervrije muesli theelepel kaneel Zo maak je het Verwarm de oven voor op 150 graden Doe de stroop in een schaaltje en verwarm het 30 seconde in de magnetron. Voeg de … Lees meer
Risotto met Champignons en Doperwten
Ingrediënten voor 2 personen 140 gram zilvervliesrijst 250 gram kastanje champignons 200 gram (diepvries) doperwten 1 ui 1 teentje knoflook 50 gr geraspte parmiggiano of parmezaanse kaas 1 el olijfolie 1 bouillonblokje peper Zo maak je het Snipper de ui … Lees meer
Appelloempia’s
Ingrediënten voor 10 stuks 10 filedeeg- of loempiavellen 3 appels 1/2 citroen 10 druppels zoetstof 40 gram rozijnen 25 gram volkorenmeel Kaneel naar smaak 1 ei Zo maak je het Verwarm de oven voor op 190 graden. Schil de appels … Lees meer
Havermout met Pompoen
Ingrediënten 100 gram pompoen 150 milliliter ongezoete amandelmelk 30 gram havermout 5 druppel zoetstof koek- en speculaaskruiden 5 gram pompoenpitten Zo maak je het Snijd de pompoen in stukken en kook ze voor 12 minuten tot ze gaar zijn. Doe … Lees meer
Turkse pizza
Ingrediënten voor 4 turkse pizza bodems 200 gram volkorenmeel 15 gram olie 3,5 gram droge gist (½ zakje) 1 gram zout 25 gram magere kwark of 0% Griekse yoghurt 125 gram lauw water Ingrediënten voor de saus 200 gram vegetarisch … Lees meer
Marokkaanse Groentestoof met Kikkererwten
Ingrediënten voor 2 personen 200 gram pompoen 1 klein blikje kikkererwten ½ courgette ½ aubergine 200 gram roma tomaatjes 1 rode ui 2 tenen knoflook 1 eetlepel Ras el Hanout kruiden 1 eetlepel olijfolie Zo maak je het Snipper de … Lees meer