Marokkaanse Groentestoof met Kikkererwten

Ingrediënten voor 2 personen

  • 200 gram pompoen
  • 1 klein blikje kikkererwten
  • ½ courgette
  • ½ aubergine
  • 200 gram roma tomaatjes
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 eetlepel Ras el Hanout kruiden
  • 1 eetlepel olijfolie

Zo maak je het

  1. Snipper de ui en pers de knoflook en fruit deze aan in een beetje olie en voeg de ras el Hanout kruiden toe.
  2. Snijd de pompoen,  courgette, aubergine en tomaat in stukken en voeg deze toe aan de pan (met deksel) en stoof het geheel 20 minuten op laag vuur. Schep om de 5 minuten de groente om.
  3. Spoel de kikkeren goed af en laat ze uitlekken. Voeg de kikkererwten toe aan de stoofpot en laat het geheel nog 10 minuten staan. Schep het na 5 minuten even om.

Eet smakelijk!

Tip: Serveer eventueel met couscous of bulgur en wat geitenkaas. In plaats van de Ras el Hanout kruiden kan je ook Baharat kruiden of gemalen komijn, paprikapoeder, cayennepeper en kaneel gebruiken.

Voedingswaarde voor 1 persoon

Energie 232 kcal
Eiwit 9,3 gram
Koolhydraten 29,4 gram
Vet6,7 gram
Vezels11,2 gram
Zout0,3 gram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>