Tex-Mexsalade met Zoete Aardappel uit de oven

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 200 gram zoete aardappelen
  • 155 gram bonenmix (1 klein blik bonduelle)
  • ½ avocado
  • ½ kleine rode ui
  • 150 gram tomaat
  • 1 teen knoflook
  • 50 gram magere kwark
  • Peper
  • eventueel Zout

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de aardappelen met schil in stukken even grote stukken van ongeveer 3 cm. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de aardappel in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.
  2. Doe ondertussen de bonenmix in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Snipper de ui en snijd de tomaten in kleine stukjes. Pers de knoflook en meng deze met de ui en tomaat.
  3. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in stukken.
  4. Neem de aardappelen uit de oven. Verdeel de aardappelen, het ui- met tomatenmengsel, de avocado en de bonenmix over de kom en serveer met een flinke schep kwark. Strooi er wat peper en eventueel zout over. Eet smakelijk!

Tip: Mocht je willen afvallen, neem dan in plaats van 200 gram zoete aardappel 100 gram en neem geen halve maar een kwart avocado.

Voedingswaarde (per persoon)

Energie 533 kcal
Eiwit 20,6 gram
Koolhydraten 69,4 gram
Vet16,5 gram
Vezels17,5 gram
Zout0,1 gram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ik heb vakantie, daarom is van 27 april tot en met 12 mei de praktijk gesloten

Het is van 27 april tot en met 12 mei dus niet mogelijk om een afspraak in te plannen.
Ook ben ik in deze periode niet bereikbaar.

Groet,
Simone