Brood met Pindakaas, Philadelphia en Banaan

Wat heb je nodig?

  • 2 volkoren boterhammen
  • 1 banaan
  • 30 gram 100% natuurlijke pindakaas
  • 30 gram philadelphia light
  • 2 eetlepels suikervrije ontbijtgranen

Zo maak je het

  1. Rooster de volkoren boterhammen in een broodrooster, oven of tussen een contactgril tot ze licht verkleuren en krokant zijn.
  2. Besmeer beiden boterhammen met een dunne laag pindakaas.
  3. Prak een halve banaan fijn in een schaaltje en meng met de philadelphia.
  4. Snijd de andere helft van de banaan in hele dunne plakjes en verdeel deze plakjes over de 2 boterhammen met pindakaas.
  5. Verdeel het philadelphia banaan mengsel over de 2 boterhammen en verdeel over beiden boterhammen 1 eetlepel ontbijtgranen.

Tip: Heb je nou geen philadelphia in huis, dan kan je eventueel ook magere kwark gebruiken. Als topping kun je eventueel ook wat rozijnen, kokosflakes of noten over de boterham strooien. Wil je afvallen, maak dan de helft van dit recept. Eet dan dus 1 boterham, in plaats van 2.

Voedingswaarde per boterham

Energie 233kcal
Eiwit 10,7 gram
Koolhydraten 36,1 gram
Vet9,9 gram
Vezels5,1 gram
Zout0,5 gram

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ik heb vakantie, daarom is van 27 april tot en met 12 mei de praktijk gesloten

Het is van 27 april tot en met 12 mei dus niet mogelijk om een afspraak in te plannen.
Ook ben ik in deze periode niet bereikbaar.

Groet,
Simone