Couscoussalade met Gegrilde Groenten en Witte Kaas
Ingrediënten voor 2 personen
140 gram volkoren couscous
½ courgette
½ aubergine
1 gele paprika
3 kleine rode uien
3 bosuien
100 gram (baby) spinazie
75 gram gemarineerde tomaatjes
50 gram Witte Saladekaas
eventueel tijm, rozemarijn en peper
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd de courgette, aubergine, paprika en ui in gelijke stukken. Besprenkel met 1 eetlepels olie van de gemarineerde tomaatjes of witte kaas en eventueel tijm, rozemarijn en of peper.
- Bak 30 minuten in de oven.
- Weeg de couscous af en maak klaar volgens de verpakking.
- Snijd ondertussen de bosui in dunne ringetjes
- Verdeel de spinazie over 2 borden en verdeel daarna de couscous.
- Verdeel de gegrilde groente over de borden zodra dit klaar is. Maak af met blokjes witte saladekaas, gemarineerde tomaatjes en ringetjes bosui.
- Doe er eventueel nog een 1 eetlepel olie over al dressing en naar smaak eventueel nog wat tijm, rozemarijn en of peper.
Eet smakelijk!
Tip: Wanneer je wil afvallen kun je in plaats van 70 gram couscous per persoon beter 40 gram couscous nemen.
Voedingswaarde per persoon
Energie | 593 kcal |
Eiwit | 19,3 gram |
Koolhydraten | 65,5 gram |
Vet | 27,0 gram |
Vezels | 12,5 gram |
Zout | 1,6 gram |
Comments are closed.