Lichaamsbeweging en gezondheid

Een gezonde leefstijl betekend dat er een goede balans is tussen eten en bewegen. Het voedingspatroon van de gemiddelde Nederlander is de laatste jaren verandert. We zijn niet meer gaan eten, maar wel ongezonder. Daarnaast zijn we massaal minder gaan bewegen. Hierdoor is bij veel mensen een onbalans ontstaan tussen energie-inname en energieverbruik. Het lichaam slaat het teveel aan energie op als vet. Bewegingsarmoede leidt zo tot geleidelijke gewichtstoename en uiteindelijk tot overgewicht. 

Mensen die regelmatig lichamelijk actief zijn, hebben een verlaagde kans op het ontwikkelen van welvaartsziekten en zijn minder vatbaar voor depressie. Naar schatting is 16% van alle doden per jaar in welvarende landen het gevolg van een zittend bestaan. Matig intensieve lichamelijke activiteit, zoals regelmatig voldoende bewegen verlaagd direct het risico op beroerte, diabetes type 2, osteoporose, dikke-darmkanker, borstkanker en depressie.

Daarnaast heeft voldoende bewegen een gunstig effect op cholesterolgehalte, bloeddruk, lichaamsgewicht, vetpercentage, insulineresistentie. Indirect wordt door bewegen het risico op ziektes verlaagd. 

Ik ben op vakantie, daarom is van 22 september tot en met 16 oktober de praktijk gesloten  ☀️

Het is van 22 september tot en met 16 oktober dus niet mogelijk om een afspraak in te plannen.
Ook ben ik in deze periode alleen via WhatsApp bereikbaar en probeer ik binnen 48 uur op berichtjes te reageren.

Groet,
Simone