Eiwitten 

Eiwitten zijn de bouwstenen van je lichaam, ze onderhouden je weefsels, spieren en organen. Eiwitten kunnen ook als energiebron fungeren, dit gebeurt alleen wanneer het lichaam onvoldoende energie kan halen uit koolhydraten en vetten. Om bij jou lichaam spier- en weefselafbraak te voorkomen is het belangrijk genoeg eiwitten te eten. 

Vis, vlees, zuivel, kaas en eieren bevatten veel eiwitten. Eiwitten zitten dus vooral in dierlijke producten. Maar eiwitten zijn ook te vinden in andere producten zoals noten, zaden en peulvruchten. Dit worden ook wel de plantaardige eiwitten genoemd. Als je dus geen vleeseter bent is het belangrijk genoeg noten, zaden en peulvruchten binnen te krijgen. Voorbeelden van peulvruchten zijn witte en bruine bonen, erwten, linzen, kapucijners en kidneybonen.

Vanaf dinsdag 30 augustus gaat de beweeggroep weer van start!

54 mensen hebben tijdens de zomermaanden de enquete ingevuld, hieruit is gebleken dat de voorkeur uitgaat naar een andere locatie in Tussen de Vaarten, Parkwijk of Filmwijk op maandag of dinsdagavond. We gaan kijken of we dit kunnen realiseren. Voorlopig zijn de beweeglessen nog even op de dinsdagavond om 18.30 uur in Almere Haven. Lees hier meer over de beweeggroep.