Havermout met Pompoen

Ingrediënten

  • 100 gram pompoen
  • 150 milliliter ongezoete amandelmelk
  • 30 gram havermout
  • 5 druppel zoetstof
  • koek- en speculaaskruiden
  • 5 gram pompoenpitten

Zo maak je het

  1. Snijd de pompoen in stukken en kook ze voor 12 minuten tot ze gaar zijn.
  2. Doe de pompoen in een magnetron bestendig schaaltje en prak de pompoen met een vork tot puree.
  3. Voeg de amandelmelk, havermout, zoetstof en koek- en speculaaskruiden toe aan de puree en roer het goed door.
  4. Verwarm het mengels op 1000 watt 60 seconde en roer het goed door. Verwarm het nogmaals 60 seconde. Roer het wederom goed door en verdeel de pompoenpitten erover.

Eet smakelijk!

Tip: Wil of kan je geen magnetron gebruiken, verwarm het mengel dan in een klein pannetje tot het de dikte van een pap heeft. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Wij snijden vaak in een keer een hele pompoen in stukjes en koken deze. De gekookte pompoen laten we afkoelen en vriezen wij in. Zo hebben wij altijd pompoen om te gebruiken voor de havermout of voor andere gerechten, zoals deze pompoensoep of deze stamppot. Je kan natuurlijk ook gewoon gesneden pompoenstukjes kopen.

Voedingswaarde

Energie174 kcal
Eiwit6,7 gram
Koolhydraten20,7 gram
Vet6,2 gram
Vezels4,2 gram
Zout0 gram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>