Quinoasalade met Rosbief en Balsamico-Uien

Ingrediënten voor 2 personen

  • 140 gram Quinoa
  • 200 gram verse spinazie
  • ½ komkommer
  • 30 gram pecannoten
  • 2 rode uien
  • 40 gram balsamicoazijn
  • 100 g gesneden rosbief
  • 1 eetlepel olie
  • Peper
  • eventueel zout

Zo maak je het

  1. Kook de quinoa volgens de verpakking in ongeveer 12 minuten gaar
  2. Snijd de ui in halve ringen en de komkommer in linten
  3. Verwarm de olie in een koekenpan, voeg de ui toe, gevolgd door de balsamicoazijn en roer door elkaar. Bak de uien 5 minuten op laag vuur.
  4. Verdeel de spinazie en de komkommer over 2 borden en schep hier de quinoa op
  5. Strooi de balsamico-uien en de pecannoten over de salade en verdeel vervolgens de rosbief erover
  6. Voeg naar smaak nog wat peper en eventueel nog wat zout en extra balsamicoazijn toe.

Eet smakelijk!

Tip: Als je wil afvallen kan je beter per persoon 30 gram quinoa gebruiken in plaats van 70 gram. 

Voedingswaarde per persoon 

Energie550 kcal
Eiwit25,7 gram
Koolhydraten64,4 gram
Vet21,6 gram
Vezels9 gram
Zout0,1 gram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>