Turkse Pizza

Ingrediënten voor 4 turkse pizza bodems

  • 200 gram volkorenmeel
  • 15 gram olie
  • 3,5 gram droge gist (½ zakje)
  • 1 gram zout
  • 25 gram magere kwark of 0% Griekse yoghurt
  • 125 gram lauw water

Ingrediënten voor de saus

  • 200 gram vegetarisch rul gehakt
  • 1 paprika
  • 1 rode ui
  • Bosje verse peterselie
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 teen knoflook
  • peper
  • eventueel biber kruiden of chili vlokken

Ingrediënten voor de topping

  • 2 tomaten
  • ½ komkommer
  • 75 gram ijsbergsla
  • 1 rode ui
  • 200 gram magere kwark of 0% Griekse yoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • eventueel zout en peper

Zo maak je het

  1. Doe 50 gram lauw water in een glas en voeg daar de olie en gist bij en roer goed door.
  2. Doe de volkorenmeel in een keukenmachine met kneedhaken en voeg het gistmengsel, de zout en de kwark erbij. Kneed het geheel voor ongeveer 10 minuten op een lage stand. Word het deeg geen bal, voeg dan kleine beetje water toe, tot het wel een bal wordt. Is het deeg te nat, voeg dan nog wat meel bij. Maak als er als het gekneed is een bol van.
  3. Vet een kom in met olie en leg de bol hierin. Leg een theedoek over de kom en zet het een uur weg op een warme plek in huis om te rijzen.
  4. Ga ondertussen de saus maken. Snijd de paprika en 1 rode ui in stukken en pers 1 teen knoflook. Doe deze samen met tomatenpuree, de peterselie, een beetje peper en eventueel de biber kruiden of chili vlokken in de keukenmachine, of pureer het met de staafmixer, tot een saus. Het lekkerste is de saus als hij niet helemaal glad is, maar er nog stukjes groente in zitten.
  5. Snijd daarna de andere rode ui, komkommer, tomaat en ijsbergsla voor de topping in stukken.
  6. Pers nog een teen knoflook en meng deze door de kwark en voeg eventueel wat zout en peper toe.
  7. Strooi wat bloem op het aanrecht en rol zodra het deeg gerezen is deze uit tot 4 hele dunne pizza bodems.
  8. Verhit ondertussen een droge koekenpan met deksel die groot genoeg is om de pizza’s in klaar te maken.
  9. Verdeel de saus met de achterkant van een lepel over de pizzabodem en strooi het vega gehakt erover.
  10. Bak de pizza’s ongeveer 5 minuten per pizza in de droge koekenpan.
  11. Verdeel de ijsbergsla, komkommer, tomaat, rode ui en de kwark saus erover en rol de turkse pizza op.

Eet smakelijk!

Tip: Geen zin om de bodem te maken? Gebruik dan een volkorenwrap. In plaats van vegetarisch gehakt zou je ook rundertartaar kunnen gebruiken. Bak deze wel even voor je deze op je turkse pizza doet. 

Voedingswaarde voor 1 pizza

Energie 368 kcal
Eiwit 28,0 gram
Koolhydraten 52,8 gram
Vet5,1 gram
Vezels11,1 gram
Zout0,5 gram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>