Eiersalade met Tomaat en Basilicum

Ingrediënten voor 2 porties

  • 1 ei
  • 1 tomaat
  • 1 eetlepel kwark of yogurt
  • handje basilicum blaadjes
  • peper
  • eventueel zout

Zo maak je het

  1. Kook het ei 8 minuten. Laat hem schrikken onder koud water en pel het ei.
  2. Snijd het ei en de tomaat in kleine stukjes. Doe dit in een schaaltje en doe de eetlepel kwark of yoghurt en de basilicum blaadjes erbij. Meng alles goed door elkaar.
  3. Voeg naar smaak peper en eventueel zout doe.

Tip: Heerlijk op een volkoren boterham of een volkoren melba toastje.

Voedingswaarde (per portie)

Energie 47 kcal
Eiwit 4,3 gram
Koolhydraten 1,9 gram
Vet2,3 gram
Vezels0,1 gram
Zout0,1 gram

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>