Ingrediënten voor 2 personen
- 500 gram krieltjes in de schil
- 300 gram (bevroren) doperwten
- 150 gram kopreepjes
- 2 eieren
- 100 gram Magere kwark óf Griekse yoghurt
- 40 gram Remia 5% fritessaus
- 2 lenteuien
- Verse peterselie
- Peper
- Eventueel een teentje knoflook
- Eventueel zout
Zo maak je het
- Halveer de krieltjes, doe ze in een pan met kokend water en kook deze in 12 minuten gaar.
- Doe de eieren in een pannetje met water en breng aan de kook. Als het water kookt, kook je de eitjes zo’n 10 minuten.
- Voeg de doperwten toe aan de krieltjes en kook ze de laatste 5 minuten met de krieltjes mee.
- Laat de eieren onder koud water schrikken, pel ze en snijd in partjes.
- Roer kwark of yoghurt met de Cremia fritessaus door elkaar, voeg hier een flinke hand fijngesneden peterselie en eventueel een teentje geperste knoflook aan toe.
- Doe alles bij elkaar in een kom. Roer het kwarkmengsel erdoor, breng op smaak met peper en eventueel een klein beetje zout.
- Snij de bosui in kleine ringetjes en verdeel deze over de salade.
Tip: Mocht je willen afvallen, dan adviseren wij om in plaats van 250 gram krieltjes per persoon, 150 gram krieltjes te gebruiken. Ook kan je eventueel de bacon of de eieren weglaten.
Voedingswaarde (per persoon)
Energie | 528kcal |
Eiwit | 39,3 gram |
Koolhydraten | 63,0 gram |
Vet | 11,2 gram |
Vezels | 11,3 gram |
Zout | 0,9 gram |
Leave a Reply