Ingrediënten voor 2 persoon
300 gram gesneden witte kool
200 gram wortelen julienne
1 rode appel
2 bosuitjes
30 gram rozijnen
100 gram 0% Griekse yoghurt
1 eetlepel mosterd
½ citroen
peper
Zo maak je het
- Doe de yoghurt en de mosterd in een grote schaal en roer het goed door. Voeg de kool en de wortel toe.
- Rasp de appel en giet het sap van de citroen erover. Voeg het samen met de rozijntjes bij de kool en de wortel.
- Snijd de bosui in ringetjes en voeg deze ook toe.
- Schep alles goed door en voeg naar smaak peper toe.
Eet smakelijk!
Tip: Deze salade is ook heerlijk als beleg op brood of crackers. Wil je er liever een maaltijdsalade van maken? Voeg dan volkorenpasta en stukjes gerookte kip toe.
Voedingswaarde per persoon
| Energie | 199 kcal |
| Eiwit | 7,9 gram |
| Koolhydraten | 41,8 gram |
| Vet | 0,7 gram |
| Vezels | 10,2 gram |
| Zout | 0,4 gram |