Zoete Aardappel en Pompoenstamppot met Rucola, Zongedroogde Tomaat en Geitenkaas

Ingrediënten voor 2 personen
400 gram pompoen
600 gram zoete aardappelen
75 gram rucola
100 gram zachte geitenkaas
60 gram zongedroogde tomaatjes
peper
eventueel zout

Zo maak je het

  1. Snijd de zoete aardappel en pompoen in stukken. De schil van de zoete aardappel kan er gewoon aan blijven zitten. Kook de aardappel en pompoen in een pan ongeveer 12 minuten tot ze zacht zijn.
  2. Snijd in de tussentijd de zongedroogde tomaatjes en geitenkaas in stukjes.
  3. Als de zoete aardappel en pompoen zacht zijn, giet je de pan af en stamp je het in een pan tot een stamppot.
  4. Roer de rucola en de stukjes zongedroogde tomaat door de stamppot en voeg naar eigen smaak peper en zout toe.
  5. Verdeel de stamppot over 2 borden en verdeel de geitenkaas erover.

Eet smakelijk!

Tip: Mocht je willen afvallen neem dat 150 tot 200 gram zoete aardappel per persoon in plaats van 300 gram. Neem dan ook 30 gram geitenkaas in plaats van 50 gram.

Open recept als PDF

Voedingswaarde voor 1 persoon 

Energie 502 kcal
Eiwit 20,0 gram
Koolhydraten 79,9 gram
Vet12,2 gram
Vezels11,8 gram
Zout0,3 gram
Comments are closed.