Quinoasalade met Rosbief en Balsamico-Uien

Ingrediënten voor 2 personen
140 gram Quinoa
200 gram verse spinazie
½ komkommer
30 gram pecannoten
2 rode uien
40 gram balsamicoazijn
100 g gesneden rosbief
1 eetlepel olie
Peper
eventueel zout

Zo maak je het

  1. Kook de quinoa volgens de verpakking in ongeveer 12 minuten gaar
  2. Snijd de ui in halve ringen en de komkommer in linten
  3. Verwarm de olie in een koekenpan, voeg de ui toe, gevolgd door de balsamicoazijn en roer door elkaar. Bak de uien 5 minuten op laag vuur.
  4. Verdeel de spinazie en de komkommer over 2 borden en schep hier de quinoa op
  5. Strooi de balsamico-uien en de pecannoten over de salade en verdeel vervolgens de rosbief erover
  6. Voeg naar smaak nog wat peper en eventueel nog wat zout en extra balsamicoazijn toe.

Eet smakelijk!

Tip: Als je wil afvallen kan je beter per persoon 30 gram quinoa gebruiken in plaats van 70 gram. 

Open recept als PDF

 

Voedingswaarde per persoon 

Energie550 kcal
Eiwit25,7 gram
Koolhydraten64,4 gram
Vet21,6 gram
Vezels9 gram
Zout0,1 gram
Comments are closed.