Quinoasalade met Rosbief en Balsamico-Uien
Ingrediënten voor 2 personen
140 gram Quinoa
200 gram verse spinazie
½ komkommer
30 gram pecannoten
2 rode uien
40 gram balsamicoazijn
100 g gesneden rosbief
1 eetlepel olie
Peper
eventueel zout
Zo maak je het
- Kook de quinoa volgens de verpakking in ongeveer 12 minuten gaar
- Snijd de ui in halve ringen en de komkommer in linten
- Verwarm de olie in een koekenpan, voeg de ui toe, gevolgd door de balsamicoazijn en roer door elkaar. Bak de uien 5 minuten op laag vuur.
- Verdeel de spinazie en de komkommer over 2 borden en schep hier de quinoa op
- Strooi de balsamico-uien en de pecannoten over de salade en verdeel vervolgens de rosbief erover
- Voeg naar smaak nog wat peper en eventueel nog wat zout en extra balsamicoazijn toe.
Eet smakelijk!
Tip: Als je wil afvallen kan je beter per persoon 30 gram quinoa gebruiken in plaats van 70 gram.
Voedingswaarde per persoon
Energie | 550 kcal |
Eiwit | 25,7 gram |
Koolhydraten | 64,4 gram |
Vet | 21,6 gram |
Vezels | 9 gram |
Zout | 0,1 gram |
Comments are closed.