Pompoen Spaghetti met Ham en Geitenkaas
Ingrediënten voor 2 personen
140 gram volkoren spaghetti
400 gram pompoen spaghetti (Albert Heijn)
1 kleine (rode) ui
150 gram hamreepjes
100ml Finesse voor koken Light
120 gram kikkererwten (1 klein blikje)
50 gram rucola
50 gram zachte geitenkaas
Klein scheutje olijfolie
Teentje knoflook
Peterselie
Peper
Eventueel zout
Zo maak je het
- Kook de volkoren spaghetti volgens de verpakking gaar.
- Snij de ui in halve ringen en pers het teentje knoflook en fruit deze in een klein scheutje olijfolie in een koekenpan.
- Voeg zodra de ui en knoflook goed zijn de pompoen spaghetti en de hamreepjes toe en bak deze kort mee.
- Voeg 100 ml Finesse voor koken Light toe aan de groente en ham. Snijd de peterselie fijn en voeg ook deze bij het mengels. Breng het op smaak met peper en eventueel zout.
- Giet de spaghetti af en voeg ook deze bij het mengsel, roer het goed door en zet het vuur uit.
- Verdeel de pasta over 2 borden en verkruimel de geitenkaas en verdeel de rucola en de kikkererwten erover.
Tip: Mocht je willen afvallen, dan adviseren wij om in plaats van van 70 gram, 30 gram pasta per persoon te gebruiken. Ook kan je eventueel de geitenkaas of kikkererwten weglaten.
Voedingswaarde (per persoon)
Energie | 600 kcal |
Eiwit | 31,9 gram |
Koolhydraten | 75,6 gram |
Vet | 18,5 gram |
Vezels | 12,7 gram |
Zout | 0,4 gram |
Comments are closed.