Pompoensoep

Ingrediënten voor 2 personen

1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook
1 kleine flespompoen
½ liter water
1 groente bouillonblokje (minder zout)
Eventueel 1 eetlepel Baharat kruiden
1 eetlepel olijfolie

Zo maak je het

  1. Verhit in de soeppan een eetlepel olijfolie. Fruit hierin de ui samen met de knoflook totdat de ui er glazig uit ziet.
  2. Snijdt de flespompoen in stukken en voeg deze bij de ui.
  3. Doe het water, het bouillonblokje en eventueel de baharat kruiden in de pan. Breng het water aan de kook. Zet het vuur laag als het water aan de kook is. Laat de pompoen 30 minuten pruttelen in de pan.
  4. Pureer de soep met een staafmixer en serveer.

Tip: De soep is heerlijk met ons zelfgebakken volkoren stokbrood.

Open recept als PDF

 

Voedingswaarde (per persoon)

Energie  193 kcal
Eiwit  4,1 gram
Koolhydraten  36,2 gram
Vet 5,0 gram
Vezels 6,3 gram
Zout 1,2 gram

 

Comments are closed.

Vanaf dinsdag 30 augustus gaat de beweeggroep weer van start!

54 mensen hebben tijdens de zomermaanden de enquete ingevuld, hieruit is gebleken dat de voorkeur uitgaat naar een andere locatie in Tussen de Vaarten, Parkwijk of Filmwijk op maandag of dinsdagavond. We gaan kijken of we dit kunnen realiseren. Voorlopig zijn de beweeglessen nog even op de dinsdagavond om 18.30 uur in Almere Haven. Lees hier meer over de beweeggroep.