Pompoensoep
Ingrediënten voor 2 personen
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook
1 kleine flespompoen
½ liter water
1 groente bouillonblokje (minder zout)
Eventueel 1 eetlepel Baharat kruiden
1 eetlepel olijfolie
Zo maak je het
- Verhit in de soeppan een eetlepel olijfolie. Fruit hierin de ui samen met de knoflook totdat de ui er glazig uit ziet.
- Snijdt de flespompoen in stukken en voeg deze bij de ui.
- Doe het water, het bouillonblokje en eventueel de baharat kruiden in de pan. Breng het water aan de kook. Zet het vuur laag als het water aan de kook is. Laat de pompoen 30 minuten pruttelen in de pan.
- Pureer de soep met een staafmixer en serveer.
Tip: De soep is heerlijk met ons zelfgebakken volkoren stokbrood.
Voedingswaarde (per persoon)
Energie | 193 kcal |
Eiwit | 4,1 gram |
Koolhydraten | 36,2 gram |
Vet | 5,0 gram |
Vezels | 6,3 gram |
Zout | 1,2 gram |
Comments are closed.