Oranjekoek
Ingrediënten voor 1 cake (16 stukken)
200 gram volkoren (tarwe)meel
75 gram amandelmeel
3 eieren
30 gram zonnebloemolie
2 sinaasappels
1 appel
1,5 theelepel bakpoeder
2 theelepels gemalen anijs
1 theelepel noodmuskaat
eventueel zoetstof
Ingrediënten voor de topping
4 eetlepel kwark
oranje of roze kleurstof
Zo maak je het
- Doe de volkoren (tarwe)meel, de amandelmeel en de bakpoeder in een grote kom
- Rasp de schil van 1 sinaasappel en voeg deze bij het meel mengsel. Voeg ook en anijs en de noodmuskaat toe. Roer het geheel goed door.
- Pel beide sinaasappels en doe ze in de blender of keukenmachine, samen met de appel, eieren en olie. Blend tot een gladde massa.
- Voeg de natte ingredienten toe aan de droge ingrediënten en schep om tot het een glad beslag is. Voeg eventueel naar smaak zoetstof toe.
- Doe het beslag in een (vier)kante bakvorm en bak de cake in 45 minuten goudbruin.
- Laat de koek minimaal 10 minuten afkoelen.
- Snijd de koek in 16 stukken.
- Meng de oranje of roze kleurstof door de kwark en smeer dit net voor serveren op de koek
Eet smakelijk!
Tip: Snijdt de cake in 16 stukken en vriest ze per stuk in. De kwark topping kan je helaas niet invriezen Breng die na ontdooien eventueel opnieuw aan. Zo heb je altijd een gezond tussendoortje of ontbijt in huis. Wist je trouwens ook dat je amandelmeel ook zelf kan maken? Je doet amandelen of amandelschaafsel in de blender of keukenmachine en je hebt amandelmeel.
Voedingswaarde per stuk
Energie | 110 kcal |
Eiwit | 3,6 gram |
Koolhydraten | 11,0 gram |
Vet | 5,4 gram |
Vezels | 2,5 gram |
Zout | 0,1 gram |
Comments are closed.