Mosterdsoep met Gerookte Kip

Ingrediënten voor 4 personen

  • 150 gram gerookte kip reepjes
  • 500 ml magere melk
  • 500 ml water
  • 2 uien
  • 4 bosuitjes
  • 60 gram volkoren (tarwe)meel
  • 3 – 6 eetlepels grove (Doesburgse) mosterd
  • peper naar smaak
  • 2 eetlepels olie

Zo maak je het

  1. Snipper de uien. Verhit ondertussen 2 eetlepels olie in een soeppan. Bak de uien glazig.
  2. Zet het vuur laag en voeg het volkoren meel toe en roer het mensen glad. Voeg eventueel een scheutje water toe. Laat het mengsel garen zonder dat de meel verkleurd.
  3. Zet het vuur weer wat hoger en voeg de melk en het water toe. Laat het doorkoken tot de soep gebonden is. Dit duurt een paar minuutjes.
  4. Voeg nu de gerookte kip toe.
  5. Voeg ook de mosterd en de peper naar smaak toe.
  6. Snijd de bosui in dunne ringetjes.
  7. Verdeel de soep over 4 kommen en verdeel de bosui erover.

Eet smakelijk!

Tip: Je kan in plaats van gerookte kip ook gerookte zalm gebruiken.

Voedingswaarde per persoon

Energie214 kcal
Eiwit15,0 gram
Koolhydraten22,9 gram
Vet6,4 gram
Vezels3,8 gram
Zout0,4 gram

 

Comments are closed.