Hummus

Ingrediënten voor 8 porties
1 blik kikkererwten (van 400 gram)
1 of 2 tenen knoflook
sap van 1 citroen
2 eetlepels Tahin
1 theelepel gemalen komijn
½ theelepel cayenne peper
eventueel zout

Zo maak je het

  1. Giet de kikkererwten af in een vergiet en spoel ze goed af met water en doe de kikkererwten in de blender of keukenmachine.
  2. Pers naar smaak 1 of 2 tenenknoflook en voeg dit bij de kikkererwten samen met het sap van 1 citroen, 2 eetlepels tahin, de komijn, cayenne peper en eventueel wat zout.
  3. Blend alles tot een glad geheel. Is het te droog, voeg dan 1 tot 2 eetlepels water toe tot het een glad mengsel wordt.

Tip: Heb je geen Tahin in huis, vervang dit dan door olijfolie. Voeg om te variëren (verse) kruiden als gerookte paprikapoeder, koriander, peterselie of chili toe. Ook kan je zongedroogde tomaatjes, feta of avocado eraan toevoegen. Je kan hiermee eindeloos variëren. Heerlijk op brood of om je snackgroente zoals wortel, paprika of komkommer in te dippen. De hummus is 5 dagen houdbaar in een afgesloten bak in de koelkast.

Open recept als PDF

 

Voedingswaarde (per portie)

Energie 84 kcal
Eiwit 4,0 gram
Koolhydraten 8,0 gram
Vet3,2 gram
Vezels3,9 gram
Zout0,2 gram

 

Comments are closed.

Vanwege vakantie is van 20 december '24 tot en met 5 januari '25 de praktijk gesloten

Het is in deze periode niet mogelijk om een afspraak in te plannen.
Ook zijn we in deze periode niet bereikbaar en versturen we geen webshop bestellingen.