Courgettesoep

Ingrediënten voor 2 personen

1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook
1 courgettes
½ liter water
1 groente bouillonblokje (minder zout)
50 ml finesse voor koken light
olijfolie

Zo maak je het

  1. Verhit in de soeppan een klein scheutje olijfolie. Fruit hierin de ui samen met de knoflook totdat de ui er glazig uit ziet.
  2. Snijdt de courgette in stukken en voeg nu de courgette erbij.
  3. Doe het water en het bouillonblokje in de pan. Breng het water aan de kook. Zet het vuur laag als het water aan de kook is. Laat de courgette 20 minuten pruttelen in de pan.
  4. Pureer de soep met een staafmixer. Roer nu de finesse door de soep heen en serveer.

Tip: Je kan de soep eventueel garneren met bosui of gerookte zalmsnippers. Ook is de soep heerlijk met ons zelfgebakken volkoren stokbrood.

Open recept als PDF

 

Voedingswaarde (per persoon)

Energie  138 kcal
Eiwit  4,5 gram
Koolhydraten  14,1 gram
Vet 6,4 gram
Vezels 3,4 gram
Zout 0,6 gram

 

Comments are closed.

Vanaf dinsdag 30 augustus gaat de beweeggroep weer van start!

54 mensen hebben tijdens de zomermaanden de enquete ingevuld, hieruit is gebleken dat de voorkeur uitgaat naar een andere locatie in Tussen de Vaarten, Parkwijk of Filmwijk op maandag of dinsdagavond. We gaan kijken of we dit kunnen realiseren. Voorlopig zijn de beweeglessen nog even op de dinsdagavond om 18.30 uur in Almere Haven. Lees hier meer over de beweeggroep.