Chocolade Granola

Ingrediënten voor 12 porties

200 gram havervlokken
60 gram ongezouten noten
10 gram zonnebloempitten
10 gram pompoenpitten
10 gram kokossnippers
20 gram cacaopoeder
25 gram honing
25 gram zonnebloemolie
25 gram pure chocolade

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe alle ingrediënten, behalve de pure chocolade, in een kom en roer goed door elkaar. Stort het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat.
  3. Zet de plaat 15 minuten in de oven, schep de granola halverwege goed om.
  4. Snijd de pure chocolade in kleine stukjes.
  5. Laat het geheel goed afkoelen en voeg de stukjes chocolade toe.

Eet smakelijk!

Tip: Je kan in plaats van havervlokken ook andere soorten graanvlokken gebruiken. Eet het warm als het net uit de oven komt, of serveer het met magere kwark. Het is een luchtdichte pot ongeveer 2 weken houdbaar.

 

Voedingswaarde per portie (30 gram)

Energie  140 kcal
Eiwit 3,6 gram
Koolhydraten 12,8 gram
Vet 7,8 gram
Vezels 2,0 gram
Zout 0,1 gram

 

Comments are closed.

Vanaf dinsdag 30 augustus gaat de beweeggroep weer van start!

54 mensen hebben tijdens de zomermaanden de enquete ingevuld, hieruit is gebleken dat de voorkeur uitgaat naar een andere locatie in Tussen de Vaarten, Parkwijk of Filmwijk op maandag of dinsdagavond. We gaan kijken of we dit kunnen realiseren. Voorlopig zijn de beweeglessen nog even op de dinsdagavond om 18.30 uur in Almere Haven. Lees hier meer over de beweeggroep.