Bieten Hummus

Ingrediënten voor 10 porties
1 blik kikkererwten
2 gekookte bietjes
1 of 2 tenen knoflook
sap van ½ citroen
2 eetlepels Tahin
1 theelepel gemalen komijn
eventueel zout

Zo maak je het

  1. Giet de kikkererwten af in een vergiet en spoel ze goed af met water en doe de kikkererwten, samen met de bieten in de blender of keukenmachine.
  2. Pers naar smaak 1 of 2 tenenknoflook en voeg dit bij de kikkererwten samen met het sap van de citroen, 2 eetlepels tahin, de komijn en eventueel wat zout.
  3. Blend alles tot een glad geheel. Is het te droog, voeg dan 1 tot 2 eetlepels water toe tot het een glad mengsel wordt.

Tip: Heb je geen Tahin in huis, vervang dit dan door olijfolie. Heerlijk op zelf gemaakte crackers of om je snackgroente zoals wortel, paprika of komkommer in te dippen. De hummus is 5 dagen houdbaar in een afgesloten bak in de koelkast. Je kan de hummus ook invriezen.

 

Voedingswaarde (per portie)

Energie  50 kcal
Eiwit  2,2 gram
Koolhydraten  5,5 gram
Vet 1,6 gram
Vezels 2,3 gram
Zout 0,1 gram

 

Comments are closed.

Vanaf dinsdag 30 augustus gaat de beweeggroep weer van start!

54 mensen hebben tijdens de zomermaanden de enquete ingevuld, hieruit is gebleken dat de voorkeur uitgaat naar een andere locatie in Tussen de Vaarten, Parkwijk of Filmwijk op maandag of dinsdagavond. We gaan kijken of we dit kunnen realiseren. Voorlopig zijn de beweeglessen nog even op de dinsdagavond om 18.30 uur in Almere Haven. Lees hier meer over de beweeggroep.