Opdracht: Visualiseer jouw dromen

Een goede eerste stap om je dromen op het gebied leefstijl concreet te maken, is het maken van een visionboard of een lijst van je dromen. Leg dit visionboard neer op een plek waar je regelmatig langs loopt. Volgens verschillende onderzoeken schijnt het zelfs zo te zijn dat dromen eerder werkelijkheid worden wanneer je regelmatig naar dit visionboard kijkt. Dit heeft te maken met bewustwording. Je komt keer op keer in aanraking met je doelen, voornemens en dromen. Het is de kracht van herhaling waardoor je steeds geconfronteerd wordt met waar je zo graag zou willen staan. Dan loop je graag een stapje harder om het te realiseren en werk je er bewuster naartoe.
Een visionboard is een middel om jouw dromen zichtbaar te maken en te visualiseren. Door het maken van een visionboard ben je bewust bezig met richting geven aan jouw leven, te ontdekken wat jij belangrijk vindt om van jouw dromen werkelijkheid te maken. Kies jij voor geluk?! Jouw dromen zijn namelijk echt de moeite waard om na te jagen!

Opdracht voor de eerste groepsbijeenkomst

Maak voor de eerste groepsbijeenkomst een visionboard met jouw dromen op het gebied van leefstijl.
We gaan deze tijdens de groepsbijeenkomst aan elkaar laten zien om elkaar beter te leren kennen.

Hoe maak je een visionboard?

Je bent helemaal vrij in de manier hoe je een visionbord maakt. Misschien kan je het tekenen? Het kan kan zijn dat je handig bent met de computer? Of wellicht kan je op een A4 plakken waar jij voor staat. Het kan ook zijn dat schrijven meer jou ding is.

Wat je visie is en wat te maken heeft met jouw dromen op het gebied van leefstijl. Waar zou jij graag willen staan? Waar krijg je energie van? Hoe zie jij jezelf over X jaar? Van spulletjes tot plaatjes en woorden, stempels of stickers; alles kan en alles mag. Zolang het maar met jouw dromen te maken heeft. Deze afbeeldingen en woorden knip je bijvoorbeeld uit tijdschriften of je maakt op Pinterest een bord met beelden die je kunt printen. Verzamel alles, knip het uit en leg het bijvoorbeeld op een canvas, karton of papier. Dan kan het schuiven, passen en meten beginnen. Plak alles op wat voor jou relevant is! Je kan de plaatjes ook googlen en en met een app een collage maken. Zet hem dan op de achtergrond van je telefoon, zodat je er elke dag aan herinnert wordt.

Voorbeelden