Kleine stapjes, grootste succes

Kleine stapjes veranderen ongemerkt je brein

Wanneer je iedere dag opnieuw kleine en goede gewoonten toevoegt, train je jouw brein en je lichaam om gezonder en lichter te worden. De slechte gewoonten raken steeds verder naar de achtergrond en ongemerkt programmeer je jouw brein opnieuw. Doordat dit de manier is waarop je brein van nature werkt, stopt jouw gevecht met je brein. Je brein snapt dit namelijk en je brein ziet dit niet als bedreigend.

Kleine stapjes zijn de sleutel naar succes

Ze zijn geen bedreiging voor je oerbrein waardoor het de boel niet zal gaan saboteren. 
Ze zorgen voor een stevige basis: doordat je ze iedere dag opnieuw oefent zal je brein de handelingen gaan automatiseren tot het een automatische gewoonte is geworden. 
Je zelfvertrouwen groeit iedere dag een beetje omdat je jouw kleine stapjes volhoudt. 
Je hebt minder kans op falen: als je een keertje een dagje jouw kleine stapje niet zet, is er geen groot probleem. 
Ze laten je een weg zien die mogelijk is: in plaats van op het doel, focus je eenvoudig op de eerstvolgende stap om te zetten. 
Ze hebben een minimale hoeveelheid aan wilskracht nodig waardoor je ze ook vol kunt houden als je leven even wat woeliger is

Van minder naar méér

Wanneer je kleine stapjes gaat zetten, is het idee dat je steeds meer goede dingen toevoegt. Je creëert steeds meer kleine, gezonde gewoonten die uiteindelijk bij elkaar opgeteld zorgen voor grootse resultaten.

Je gaat dus niet minder eten, maar je gaat meer gezonde dingen eten. 
Je gaat niet minder geld uitgeven, maar je gaat je geld uitgeven aan ervaringen, en aan dingen die geld opleveren of duurzaam zijn waardoor je er langer mee kunt doen. 
Je gaat niet minder doen, je gaat alleen nog die dingen doen waar je echt blij van wordt. 
Je gaat geen afscheid nemen van vrienden, je voedt alleen nog die contacten waar je van groeit en die je energie geven.

Gezonder eten is niet moeilijker dan ongezond eten. Punt is alleen dat we getraind zijn om ongezond te eten. Maar als je jezelf kunt trainen in ongezond eten, kun je jezelf ook trainen in gezond eten.

Je voegt gewoon iedere dag meer goede gewoonten toe waardoor uiteindelijk de minder goede gewoonten worden overschaduwd. Net zo lang tot het logisch voor je is geworden om die salade en groenten te kiezen in plaats van de frietjes. Of om een groot glas water te drinken in plaats van wijn. Of om één paar duurzame schoenen te kopen in plaats van drie paar goedkope.

Stop met diëten – Manage je oerbrein

Jouw overgewicht komt niet door eten, het komt door je oerbrein. Het ontstaat doordat je oerbrein exact dat doet waarvoor het is gemaakt. Namelijk ervoor zorgen dat jij je goed voelt. Daarom saboteert het al jouw pogingen om minder en gezonder te eten. Als je niet weet hoe je jouw oerbrein kunt managen, blijf je snoepen, snaaien en overeten.