Buiten bewegen

Wil je buitenspelen?

Op onderstaande kaart vind je een overzicht van speeltoestellen en trapveldjes om buiten te spelen. Ook kun je kijken op buitenspeelkaart.nl voor een overzicht.

 

Recreatief sporten

Sporten in Almere kan via een van de tientallen sportverenigingen, maar ook prima in de eigen wijk, in de bossen en parken of op het water. Aan het Gooimeer, het IJmeer en de recreatieplassen (Weerwater, Leeghwaterplas en de Noorderplassen) liggen diverse stranden die speciaal zijn ingericht om te zwemmen of te surfen. Langs het water is er ook volop gelegenheid om te vissen.

Verspreid over de stad zijn er sportieve en recreatieve routes om te wandelen, hardlopen, fietsen, mountainbiken, skeeleren/inline-skaten of paard te rijden. Sporten in de buitenlucht kan ook op de vele tennisbanen, golfbanen en playgrounds die de stad rijk is.

Visvergunning

Het visrecht van de Almeerse wateren is verhuurd aan Hengelsportvereniging Almere. Als dit viswater is ondergebracht in de Landelijke Lijst behorende bij de VISpas, iedere sportvisser die een geldige VISpas heeft kan daarom binnen Almere (en bijna in heel Flevoland) terecht.

Voor de Almeerse jeugd t/m 13 jaar is een gratis vistoestemming verkrijgbaar die geldig is op al het verenigingswater. Voor verdere info én de kosten van een VISpas kunt u terecht op de website van de vereniging: www.hsvalmere.nl of neem contact op via info@hsvalmere.nl  

Stranden

Aan het Gooimeer, IJmeer en de recreatieplassen liggen diverse stranden, speciaal ingericht om te zwemmen en te surfen. De stranden zijn voorzien van sanitair en voor de veiligheid liggen er drijflijnen in het water. De waterkwaliteit bij deze stranden wordt gedurende het seizoen regelmatig gecontroleerd. Informatie over de kwaliteit van het zwemwater is te verkrijgen via de zwemwatertelefoon: (0320) 265700 of bezoek de website www.zwemwater.nl