8 Leugens van een Fitgirl

Waarom je dus niet alles moet geloven op Social Media

Grote kans dat jij door middel van Instagram bij ons terecht gekomen bent? Zo ja, Leuk dat jij ons volgt! Volg je ons nog niet? Volg ons dan snel, we heten @gezondeleefstijlplanner! Als je ons volgt, dan volg je vast ook een heleboel andere accounts. Er zullen ongetwijfeld ook een aantal sportieve meiden tussen zitten, die jij misschien wel als een voorbeeld ziet. Ja hè?! Jij volgt deze zogenaamde fitgirls ook. Knappe sportieve meiden met het perfecte lichaam die doen alsof ze 365 dagen per jaar op dieet zijn. Alles is altijd leuk, geweldig en fantastisch. Geloof ons, je moet niet alles geloven wat je ziet! Vandaag delen wij met jou 8 leugens die regelmatig door fitgirls over het wereld wijde web versprijd worden!

1. Fitgirls sporten elke dag

Op instagram doen ze jou misschien geloven dat ze 7 dagen per week te vinden zijn in de sportschool en posten daar elke dag foto’s van. In werkelijkheid gaat er echt niemand 7 dagen per week naar de sportschool. Heb jij tijd om 7 dagen per week naar de sportschool te gaan? Nee? Zij ook niet! Ze zijn veel te druk met hippe gezonde restaurants bezoeken, mealpreppen en alles wat nog meer hoort bij het fitgirl zijn.

2. Elke workout gaat goed

Ze hebben altijd ‘SUPER LEKKER GETRAIND!’ en het was altijd ‘ZO ONWIJS FIJN!’. Amahoela! Bij iedereen zit het wel eens een dagje tegen. Soms zijn alle apparaten bezet, is het onwijs druk in de sportschool, of regent het net kei hard als jij je 10 kilometer wil gaan hardlopen. En nee, fitgirls genieten daar ook niet van. Al zullen zij niet zo snel toegeven dat het trainen slecht ging!

3. Het gaat altijd goed met Fitgirls

Geloof mij, als jij 7 dagen per week sport, elke ochtend fasted cardio doet, altijd op dieet bent en alleen maar droge rijst met kip en broccoli mag eten komt er een moment waarop het iets minder met je gaat. Dan rent ook die Fitgirl naar de supermarkt om een reep Tony te kopen en bij thuiskomst binnen 10 minuten naar binnen te werken. Daar hebben ze dan net geen foto van gemaakt!

4. Perfect uitziend eten

Waarschijnlijk heb je het zelf ook wel eens geprobeerd. Je bent een half uur bezig geweest om je eten zo mooi mogelijk op te maken om het te fotograferen om het vervolgens op Social Media te zetten. Na de foto gooi je er nog een hele lading eten bij en roer je het ook nog even door. Het is doordat je er zo lang mee bezig bent geweest ook nog eens koud. Zo perfect is het eten dus helemaal niet.

5. Fitgirls doen elke dag iets leuks

Naast dat ze elke ochtend om 7 uur een gymselfie posten zie je op hun Insta’s ook de leukste avonturen voorbij komen. Ze bezoeken de gezondste restaurantjes, hipste hotspots en gaan ook nog eens zowat elke maand op vakantie naar de meest tropische bestemmingen. Wat jij vergeet is dat ze wanneer ze die restaurants en verre hofspots bezoeken, zij tienduizend foto’s moeten maken die ze dan gedurende het hele jaar op Social Media kunnen zetten. Als ze die tienduizend foto’s maken zijn ze echt niet 100% aan het genieten. Ze zijn alleen maar bezig met de schijn ophouden om jou vervolgens 3 maanden later te doen geloven dat ze het zo geweldig hebben op Bali! Ben je nu nog steeds jaloers?

6. Fitgirls eten altijd gezond

Je ziet alleen maar Tupperware gevuld met kip, rijst en broccoli voorbij komen en af en toe een foto van een reep Tony die zij gesponsord hebben gekregen. Als ze die niet al hebben opgegeten tijdens die eetbui, die wij bij leugen 3 beschreven. Als jij denkt dat een fitgirl nooit naar een feestje gaat of een kater heeft, dan heb je het mis. Ook een Fitgirl drinkt wel eens alcohol en duikt daarna een kebapzaak in. Dat ze het niet met jou deelt betekend niet dat het nooit gebeurd!

7. Fitgirls zijn altijd op dieet

Dat jij alleen maar foto’s van gezond eten en gymselfies ziet betekend niet dat jouw favoriete fitgirl 365 dagen per jaar op dieet is. Als zij elke dag in een calorietekort zou eten dan heeft zij een behoorlijk probleem. Dat probleem heet tegenwoordig anorexia nervosa. Het perfecte lichaam dat zij lijken te hebben ontstaat niet door 365 dagen per jaar in een calorietekort te eten!

8. Fitgirls hebben het perfecte lichaam

Op elke foto hebben zij misschien een sixpack en billen waar jij alleen maar van kan dromen. Ze vertellen er niet bij dat ze dagen voor de spiegel geoefend hebben met poseren. Zij weten precies hoe zij op de foto hun billen groter kunnen laten lijken. Daarnaast hebben zij ook nog uren geoefend met bewerkingsprogramma’s als Photoshop om hun buik net nog iets strakker te laten lijken. Ook is Facetune hun favoriete app.

Oké, de boodschap is wel duidelijk hè? Het is goed dat jij je laat motiveren door deze Fitgirls, maar laat je niet misleiden. Vergeet niet dat zij hier gewoon hun geld mee verdienen. Het moment dat de camera weg is en zij chips zitten te eten terwijl ze Netflix kijken laten zij niet aan jou zien!  Vergelijk jezelf niet met anderen! Heb jij je doelen van afgelopen maand behaald? Ben jij sneller, sterker of slanker geworden? Dan ben jij super goed bezig!