Zoet Zure Komkommer

Ingrediënten voor 4 porties

1 komkommer
1 teentje knoflook
½ Spaanse peper
ongeveer 200ml azijn
zoetstof

Zo maak je het

  1. Snijd de komkommer in dunne linten, doe dit eventueel met de kaasschaaf. Snijd de spaanse peper en knoflook in dunne plakjes.
  2. Giet de azijn in een schaal of schonen glazen pot en voeg er wat zoetstof aan toe. Proef of het zoet genoeg is. Voeg daarna de komkommer, spaanse peper en knoflook toe. Vul het aan met water tot alles onder het vocht staat.
  3. Laat het minimaal een uur staan. Voor het serveren de komkommer uit het zuur halen.

Eet smakelijk!

Tip: Houd je niet van pittig eten, laat dan de spaanse peper weg. Je kan eventueel ook een ui in halve ringen toevoegen.

 

Voedingswaarde per portie 

Energie  16 kcal
Eiwit 0 gram
Koolhydraten 2,3 gram
Vet 0,1 gram
Vezels 0,6 gram
Zout 0 gram

 

Comments are closed.

De groepsbijeenkomsten van 15 november 2021 tot en met 3 december 2021 zijn via Zoom

Helaas zijn de besmettingsaantallen flink toegenomen en er wordt door de overheid opgeroepen om te doen wat binnen de mogelijkheden past. Daarom zullen op advies van het RIVM de groepsbijeenkomsten van het CooL programma via Zoom plaatsvinden. De link voor Zoom vind je in het menu van deze site of door hier te klikken.

Alvast bedankt voor je begrip.