Turkse pizza

Ingrediënten voor 4 turkse pizza bodems
200 gram volkorenmeel
15 gram olie
3,5 gram droge gist (½ zakje)
1 gram zout
25 gram magere kwark of 0% Griekse yoghurt
125 gram lauw water

Ingrediënten voor de saus
200 gram vegetarisch rul gehakt
1 paprika
1 rode ui
Bosje verse peterselie
1 klein blikje tomatenpuree
1 teen knoflook
peper
eventueel biber kruiden of chili vlokken

Ingrediënten voor de topping
2 tomaten
½ komkommer
75 gram ijsbergsla
1 rode ui
200 gram magere kwark of 0% Griekse yoghurt
1 teentje knoflook
eventueel zout en peper

Zo maak je het

  1. Doe 50 gram lauw water in een glas en voeg daar de olie en gist bij en roer goed door.
  2. Doe de volkorenmeel in een keukenmachine met kneedhaken en voeg het gistmengsel, de zout en de kwark erbij. Kneed het geheel voor ongeveer 10 minuten op een lage stand. Word het deeg geen bal, voeg dan kleine beetje water toe, tot het wel een bal wordt. Is het deeg te nat, voeg dan nog wat meel bij. Maak als er als het gekneed is een bol van.
  3. Vet een kom in met olie en leg de bol hierin. Leg een theedoek over de kom en zet het een uur weg op een warme plek in huis om te rijzen.
  4. Ga ondertussen de saus maken. Snijd de paprika en 1 rode ui in stukken en pers 1 teen knoflook. Doe deze samen met tomatenpuree, de peterselie, een beetje peper en eventueel de biber kruiden of chili vlokken in de keukenmachine, of pureer het met de staafmixer, tot een saus. Het lekkerste is de saus als hij niet helemaal glad is, maar er nog stukjes groente in zitten.
  5. Snijd daarna de andere rode ui, komkommer, tomaat en ijsbergsla voor de topping in stukken.
  6. Pers nog een teen knoflook en meng deze door de kwark en voeg eventueel wat zout en peper toe.
  7. Strooi wat bloem op het aanrecht en rol zodra het deeg gerezen is deze uit tot 4 hele dunne pizza bodems.
  8. Verhit ondertussen een droge koekenpan met deksel die groot genoeg is om de pizza’s in klaar te maken.
  9. Verdeel de saus met de achterkant van een lepel over de pizzabodem en strooi het vega gehakt erover.
  10. Bak de pizza’s ongeveer 5 minuten per pizza in de droge koekenpan.
  11. Verdeel de ijsbergsla, komkommer, tomaat, rode ui en de kwark saus erover en rol de turkse pizza op.

Eet smakelijk!

Tip: Geen zin om de bodem te maken? Gebruik dan een volkorenwrap. In plaats van vegetarisch gehakt zou je ook rundertartaar kunnen gebruiken. Bak deze wel even voor je deze op je turkse pizza doet. 

Open recept als PDF

Voedingswaarde voor 1 pizza 

Energie  368 kcal
Eiwit  28,0 gram
Koolhydraten  52,8 gram
Vet 5,1 gram
Vezels 11,1 gram
Zout 0,5 gram
Comments are closed.