Stoofpotje met Rundvlees

Ingrediënten voor 4 personen
400 gram sukadelappen
400 gram tomaten
2 uien
2 grote winterpenen
400 gram kastagnjechampignons
3 laurierblaadjes
1 kaneelstokje
1 eetlepel Italiaanse kruiden
½ eetlepel paprikapoeder
1 bouillonblokje
2 teentjes knoflook
1 eetlepel olie

Zo maak je het

  1. Snijd de sukadelappen in blokjes en de uien in halve ringen.
  2. Doe een eetlepel olie in een grote hapjespan (met deksel) en fruit hierin de ui even kort aan.
  3. Als de ui glazig is, voeg je het rundvlees, de Italiaanse kruiden, het paprikapoeder, de laurierblaadjes en het kaneelstokje toe. Bak het geheel voor een minuut of 5.
  4. Snijd ondertussen de tomaten in stukjes. Als het rundvlees aan de buitenkanten dicht is geschroeid voeg je de tomatenblokjes en de geperste knoflook toe. Roer alles weer even goed door.
  5. Voeg daarna het bouillonblokje toe en breng het geheel zachtjes aan de kook en laat het ongeveer 2 uur op heel laag vuur pruttelen met de deksel op de pan.
  6. Snijd ondertussen de wortelen in stukjes en de champignons in plakjes. Voeg deze als het vlees 2 uur geprutteld heeft toe en roer het goed door.
  7. Laat het nog 40 minuten met de deksel op de pan door pruttelen. Na 40 minuten laat je het nog ongeveer 20 minuten zonder deksel pruttelen zodat het stoofpotje wat minder nat wordt. Is het mengsel wel al naar je wens, houd dan wel de deksel op de pan.
  8. Haal het kaneelstokje en de laurierbladeren uit het mengsel en serveer.

Eet smakelijk!

Tip: Wil je afvallen gebruik dan in plaats van sukadelappen magere runderlappen, deze zijn nog magerder. Serveer dit gerecht met Naanbrood. Maak dit tijdens het laatste half uurtje pruttelen klaar. Gebruik tijm en rozemarijn of Italiaanse kruiden als kruiden in het Naanbrood. Je kan het stoofpotje ook prima eten met gekookte aardappelen of rijst. Geen tijd om te koken? Maak het de avond ervoor klaar en warm het alleen even op. Als het stoofpotje even gestaan heeft is het nog lekkerder. Vries eventueel een deel in, zodat je het later nog een keer kan eten.

Open recept als PDF

Voedingswaarde per persoon 

Energie  292 kcal
Eiwit  26,3 gram
Koolhydraten  26,1 gram
Vet 10,1 gram
Vezels 7 gram
Zout 0,5 gram
Comments are closed.

De groepsbijeenkomsten van 15 november 2021 tot en met 3 december 2021 zijn via Zoom

Helaas zijn de besmettingsaantallen flink toegenomen en er wordt door de overheid opgeroepen om te doen wat binnen de mogelijkheden past. Daarom zullen op advies van het RIVM de groepsbijeenkomsten van het CooL programma via Zoom plaatsvinden. De link voor Zoom vind je in het menu van deze site of door hier te klikken.

Alvast bedankt voor je begrip.