Risotto met Champignons en Doperwten

Ingrediënten voor 2 personen
140 gram zilvervliesrijst
250 gram kastanje champignons
200 gram (diepvries) doperwten
1 ui
1 teentje knoflook
50 gr geraspte parmiggiano of parmezaanse kaas
1 el olijfolie
1 bouillonblokje
peper

Zo maak je het

  1. Snipper de ui en pers de knoflook.
  2. Maak een halve liter bouillon van het bouillonblokje en kokend water.
  3. Verwarm de olie en fruit de ui 2 minuten en voeg daarna de geperste knoflook en rijst toe en bak deze al om scheppende tot de korrels rond om met olie bedekt zijn.
  4. Voeg de helft van de Warme bouillon toe en kook onafgedekt 20 min op laag vuur, roer regelmatig door. Voeg eventueel wat water toe wanneer het droogkookt.
  5. Veeg ondertussen de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
  6. Voeg de rest van de bouillon, de champignons en de doperwten toe en kook de risotto in 10 min zachtjes gaar. Blijf regelmatig roeren.
  7. Verdeel de risotto over de 2 borden en verdeel de kaas erover en breng op smaak met peper.

Eet smakelijk!

Tip: Mocht je willen afvallen dan zouden wij in plaats van 70 gram, maar 40 gram zilvervliesrijst gebruiken. Ook kan je natuurlijk risottorijst gebruiken. Risottorijst bevat alleen minder vezels en is dus iets minder gezond.

Open recept als PDF

Voedingswaarde per persoon

Energie 510 kcal
Eiwit 23,3 gram
Koolhydraten 60,2 gram
Vet 16,9 gram
Vezels 9,8 gram
Zout 0,8 gram
Comments are closed.

De groepsbijeenkomsten van 15 november 2021 tot en met 3 december 2021 zijn via Zoom

Helaas zijn de besmettingsaantallen flink toegenomen en er wordt door de overheid opgeroepen om te doen wat binnen de mogelijkheden past. Daarom zullen op advies van het RIVM de groepsbijeenkomsten van het CooL programma via Zoom plaatsvinden. De link voor Zoom vind je in het menu van deze site of door hier te klikken.

Alvast bedankt voor je begrip.