Rijst met Kip en Bimi

Ingrediënten voor 2 personen

200 gram kipdijfilet
140 gram zilvervlies rijst
1 paprika
1 ui
200 gram bimi (asperge broccoli)
2 tenen knoflook
Sojasaus of ketjap

Zo maak je het

  1. Kook de rijst volgens de verpakking.
  2. Snijd de ui in halve ringen, pers de knoflook en snijd de kipdijfilet in stukjes. Bak dik samen in een wokpan.
  3. Snijd ondertussen de paprika in stukjes en kook de bimi in 4 minuten gaar.
  4. Voeg de paprika en de gekookte bimi toe aan de kipfilet en roerbak kort mee. Voeg 2 eetlepels sojasaus of ketjap toe en zet het vuur uit.
  5. Giet de rijst af en verdeel over twee borden
  6. Verdeel ook het kip met groente mengsel over de twee borden.

Tip: Mocht je willen afvallen, dan adviseren wij om in plaats van van 70 gram, 30 gram rijst per persoon te gebruiken en gebruik kipfilet in plaats van kipdijfilet.

Open recept als PDF

 

Voedingswaarde (per persoon)

Energie  489 kcal
Eiwit  31,5 gram
Koolhydraten  69,2 gram
Vet 9,2 gram
Vezels 4,9 gram
Zout 2,6 gram

 

Comments are closed.

De groepsbijeenkomsten van 15 november 2021 tot en met 3 december 2021 zijn via Zoom

Helaas zijn de besmettingsaantallen flink toegenomen en er wordt door de overheid opgeroepen om te doen wat binnen de mogelijkheden past. Daarom zullen op advies van het RIVM de groepsbijeenkomsten van het CooL programma via Zoom plaatsvinden. De link voor Zoom vind je in het menu van deze site of door hier te klikken.

Alvast bedankt voor je begrip.