Preischotel met Geitenkaas

Ingrediënten voor 2 personen

600 gram aardappelschijfjes
1 grote prei
2 paprika’s
100 gram zachte geitenkaas
2 eieren
200 ml magere melk
Rozemarijn
Peper
2 eetlepels olie

 

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de prei in dunne ringetjes en de paprika in kleine blokjes en spoel het goed schoon onder koud water.
  3. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en roerbak hierin de paprika en de prei 4 minuutjes tot deze groente half gaar is.
  4. Neem een ovenschaal en vet deze goed in met 1 eetlepel olie en verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de bodem.
  5. Doe de helft van het groentemengsel erover en de helft van de geitenkaas.
  6. Verdeel de andere helft van de aardappelschijfjes erover en daarna de andere helft van de groente.
  7. Meng in een kom de melk, de ei, de rozemarijn en de peper goed door elkaar.
  8. Giet hier het ei met melk mengsel over en verdeel de overige geitenkaas hierover. Voegen eventueel nog wat extra peper en rozemarijn toe.
  9. Bak de pretschotel in de oven voor ongeveer 30 minuten. Mocht de bovenkant bruin kleuren, doe er dan aluminiumfolie over.

Eet smakelijk!

Tip: Houd je nou niet van geitenkaas? Vervang het dan door 30+ kaas. Wil je afvallen, gebruik dan in plaats van 300 gram, 150 gram aardappels per persoon.  Doe de voorbereidingen voor de schotel eventueel de dag ervoor al (tot en met stap 6), voeg alleen nog niet de melk en de ei toe. Giet deze pas over de schotel net voor hij de oven in gaat.

 

Voedingswaarde per persoon

Energie 640 kcal
Eiwit 27,1 gram
Koolhydraten 72,2 gram
Vet 25,2 gram
Vezels 8,9 gram
Zout 1 gram

 

Comments are closed.

De groepsbijeenkomsten van 15 november 2021 tot en met 3 december 2021 zijn via Zoom

Helaas zijn de besmettingsaantallen flink toegenomen en er wordt door de overheid opgeroepen om te doen wat binnen de mogelijkheden past. Daarom zullen op advies van het RIVM de groepsbijeenkomsten van het CooL programma via Zoom plaatsvinden. De link voor Zoom vind je in het menu van deze site of door hier te klikken.

Alvast bedankt voor je begrip.