Paella met Zeevruchten

Ingrediënten voor 4 personen

300 gram zilvervlies rijst
1 (vis)bouillonblokje
1 flinke teen knoflook
1 ui
1 rode puntpaprika
1 blik tomatenblokjes (400 gr)
400 gram (ingevroren) tuinerwten
450 gram (ingevroren) zeevruchten
1 buisje saffraandraadjes
1 theelepel gerookt paprikapoeder
Handjevol peterselie
1 eetlepel olie
1 citroen

Zo maak je het

  1. Snipper de ui en pers de knoflook en fruit deze kort aan in een ruime pan met 1 eetlepel olie.
  2. Voeg de rijst toe en bak deze mee totdat hij glazig ziet.
  3. Voeg het bouillonblokje, 500ml water en de tomatenblokjes toe. Voeg ook de saffraan en de gerookte paprika toe en laat het geheel gedurende 20 minuten zachtjes garen. Roer zo min mogelijk.
  4. Voeg nu de tuinerwten en de zeevruchten toe en laat het nog 10 minuten garen. Mocht het mengsel erg droog zijn, voeg dan nog wat water toe.
  5. Serveer de paella met verse peterselie en een partje citroen.

Eet smakelijk!

Tip: Je kan in plaats van zeevruchten ook alleen garnalen of kipfilet gebruiken. Mocht je willen afvallen, dan zouden wij per persoon 35 gram in plaats van 75 gram rijst gebruiken.

Voedingswaarde per persoon

Energie504 kcal
Eiwit27,6 gram
Koolhydraten75,1 gram
Vet8,4 gram
Vezels12,7 gram
Zout0,4 gram

 

Comments are closed.