Marokkaanse Boekweitsalade met Kip

Ingrediënten voor 4 personen
200 gram boekweit (korrels)
200 gram kipfilet
1 gele paprika
100 gram wortel julienne
100 gram granaatappelpitjes
120 gram kikkererwten (uit blik)
80 gram gedroogde abrikozen
50 gram geroosterde amandelen
100 gr feta
Sap van een halve citroen
Flinke hand verse peterselie
2 theelepels Ras el hanout
1 theelepel komijn
½ theelepel chili
2 a 3 eetlepels olijfolie
(Eventueel) zout

Zo maak je het

  1. Begin met het roosteren van de kikkererwten. Verwarm de oven voor op 200 graden (hete lucht).
  2. Spoel de kikkererwten af onder de kraan en dep ze goed droog met een keukenpapiertje. Voeg een theelepel Ras el hanout, een snuf zout en een theelepel olijfolie toe en roer het door elkaar. Verdeel de kikkererwten over een bakplaat bekleed met bakpapier en rooster ze in 20 – 25 minuten goudbruin en krokant.
  3. Snijd de kipfilet in stukjes en kruid deze met 1 theelepel Ras el hanout kruiden. Bak de kipfilet tot het goudbruin is.
  4. Kook ondertussen de boekweit volgens de verpakking gaar in water met eventueel zout. Houdt het goed in de gaten. De korrels moeten beetgaar, maar nog wel geheel intact zijn. Doe het in een schaal.
  5. Hak de geroosterde amandelen grof, snijd de paprika en de abrikozen in stukjes en hak de peterselie fijn. Voeg dit samen met de gebakken kipfilet, de worteljulienne en de granaatappel pitjes bij de boekweit.
  6. Maak een dressing van het sap van een halve citroen, 2 eetlepels olijfolie en breng deze op smaak met de chili, de komijn en eventueel een snuf zout. Meng dit door de salade.
  7. Garneer de boekweitsalade met de geroosterde kikkererwten en verkruimel er wat feta overheen.
  8. Serveer het direct, of bewaar het in de koelkast.

Tip: Mocht je willen afvallen, dan adviseren wij om in plaats van 50 gram boekweit per persoon, 30 gram boekweit te gebruiken. Verder zouden wij dan de amandelen en feta niet aan de salade toe voegen.

Open recept als PDF

 

Voedingswaarde (per persoon)

Energie  625 kcal
Eiwit  27,1 gram
Koolhydraten  66 gram
Vet 25 gram
   waarvan verzadigd vet 5,6 gram
Vezels 13,6 gram
Zout 1 gram


Tip: deze salade is ook lekker om mee te nemen naar je werk de volgende dag. Je collega’s zullen stik jaloers zijn.

Comments are closed.

De groepsbijeenkomsten van 15 november 2021 tot en met 3 december 2021 zijn via Zoom

Helaas zijn de besmettingsaantallen flink toegenomen en er wordt door de overheid opgeroepen om te doen wat binnen de mogelijkheden past. Daarom zullen op advies van het RIVM de groepsbijeenkomsten van het CooL programma via Zoom plaatsvinden. De link voor Zoom vind je in het menu van deze site of door hier te klikken.

Alvast bedankt voor je begrip.