Karamel Zeezout Fudge

Ingrediënten voor 16 stukken

  • 200 gram dadels zonder pit
  • 150 gram cashewnoten
  • 5 gram Vanille aroma
  • Grof Zeezout

Zo maak je het

  1. Doe de dadels, de cashewnoten en het vanille aroma met een snufje zeezout in de keukenmachine of foodprocessor en blend tot er een plakkerige massa ontstaat. Wij vinden het lekker als er nog kleine stukjes noot in de fudge zitten, je kan eventueel ook langer blenden, tot er een egale massa ontstaat. Blijft het mengsel te droog, voeg dan eventueel een 1 tot 3 theelepels water toe.
  2. Bekleed een kleine vierkant bakvorm of ovenschaal met bakpapier
  3. Doe het mengsel in de bakvorm en verdeel het gelijkmatig over de bakvorm. Druk het plat met een spatel en strooi zeezout over de fudge.
  4. Laat de fudge minimaal 3 uur opstijven in de vriezer.
  5. Maak een scherp mes goed warm onder de warme kraan en snijd de fudge in 16 stukken.

Eet smakelijk!

Tip: Heb je een hoge bloeddruk, laat dan het zout weg. Je kan in plaats van cashewnoten ook andere noten gebruiken. Bewaar de fudge in de vriezer of koelkast. 

Voedingswaarde per stuk

Energie95 kcal
Eiwit2,1 gram
Koolhydraten10,4 gram
Vet4,7 gram
Vezels1,4 gram
Zout0,5 gram

 

Comments are closed.