Havermout Crackers

Ingrediënten voor 20 crackers
100 gram havermout
100 gram havermeel (gemalen havermout)
50 gram volkorenmeel
180 ml water
30 gram lijnzaad
30 gram olijfolie
snuf zout

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Meng alle ingredienten door elkaar tot het een soepel deeg wordt.
  3. Bedek je bakplaat met bakpapier en rol het deeg goed uit over het bakpapier, circa 3 mm dik. Is het deeg wat plakkerig? Strooi wat meel om dit tegen te gaan. Snijd het deeg in 20 even grote stukken. Je kan ook net zoals wij steekvormpjes gebruiken.
  4. Bak de crackers in 25-30 minuten gaar en knapperig. Snijd de crackers nogmaals zodra je ze uit de oven haalt en laat ze goed afkoelen. Eet smakelijk!

Tip: Havermeel kan je heel makkelijk zelf maken, door havermout in de keukenmachine of blender te doen. Voeg eventueel wat sesamzaad, maanzaad, zonnebloempitten of pompoenpitten toe aan je crackers of druk deze erin voor je de crackers gaat bakken. Bewaar de crackers maximaal 4 dagen in een luchtdichte bak.

Voedingswaarde (per portie)

Energie  66 kcal
Eiwit  2,0 gram
Koolhydraten  7,8 gram
Vet 2,8 gram
Vezels 1,34 gram
Zout 0,1 gram

 

Comments are closed.

De groepsbijeenkomsten van 15 november 2021 tot en met 3 december 2021 zijn via Zoom

Helaas zijn de besmettingsaantallen flink toegenomen en er wordt door de overheid opgeroepen om te doen wat binnen de mogelijkheden past. Daarom zullen op advies van het RIVM de groepsbijeenkomsten van het CooL programma via Zoom plaatsvinden. De link voor Zoom vind je in het menu van deze site of door hier te klikken.

Alvast bedankt voor je begrip.