Gezonde Appelbeignets

Wat heb je nodig voor 10-12 beignets?

75 gram volkorenmeel
75 gram havermeel
150 ml bruisend water
1 ei
1 kleine banaan
2 grote appels
1 eetlepel kaneel
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel vanille aroma
1 eetlepel olie

Zo maak je het

  1. Boor de klokhuizen uit de appel. Snijd de boven en de onderkant van de appel. Snijd het middenstuk in 5 of 6 even dikke plakken. Bestrooi de plakken met kaneel.
  2. Prak de banaan fijn in een kom. Voeg het ei en het vanille aroma toe en meng het tot er een gladde massa ontstaat. Voeg nu het bruisend water toe en roer nogmaals goed door.
  3. Voeg de volkorenmeel, de havermeel en de bakpoeder toe en meng tot er een gladde massa ontstaat.
  4. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  5. Verwarm een koekenpan met een eetlepel olie. Bak de beignets aan beiden kanten goudbruin. Ongeveer 1 minuut per kant. Leg de beignets op een met bakpapier bekleedde ovenplaat. Herhaal dit tot de appelschijven en het beslag op is.
  6. Bak de beignets 10 minuten in de oven en serveer.

Eet smakelijk!

Tip: Gebruik in plaats van appelschijven verse ananasschijven. Havermeel kan je heel makkelijk zelf maken door havermout in de keukenmachine of blender te doen. Je kan het in dit recept ook vervangen door volkorenmeel.

Voedingswaarde per beignets

Energie 99 kcal
Eiwit 2,8 gram
Koolhydraten 18,1 gram
Vet 2,1 gram
Vezels 3,0 gram
Zout 0,1 gram

 

Comments are closed.