Courgettesoep

Ingrediënten voor 2 personen

1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook
1 courgettes
½ liter water
1 groente bouillonblokje (minder zout)
50 ml finesse voor koken light
olijfolie

Zo maak je het

  1. Verhit in de soeppan een klein scheutje olijfolie. Fruit hierin de ui samen met de knoflook totdat de ui er glazig uit ziet.
  2. Snijdt de courgette in stukken en voeg nu de courgette erbij.
  3. Doe het water en het bouillonblokje in de pan. Breng het water aan de kook. Zet het vuur laag als het water aan de kook is. Laat de courgette 20 minuten pruttelen in de pan.
  4. Pureer de soep met een staafmixer. Roer nu de finesse door de soep heen en serveer.

Tip: Je kan de soep eventueel garneren met bosui of gerookte zalmsnippers. Ook is de soep heerlijk met ons zelfgebakken volkoren stokbrood.

Open recept als PDF

 

Voedingswaarde (per persoon)

Energie 138 kcal
Eiwit 4,5 gram
Koolhydraten 14,1 gram
Vet6,4 gram
Vezels3,4 gram
Zout0,6 gram

 

Comments are closed.

Ik heb vakantie, daarom is van 27 april tot en met 12 mei de praktijk gesloten

Het is van 27 april tot en met 12 mei dus niet mogelijk om een afspraak in te plannen.
Ook ben ik in deze periode niet bereikbaar.

Groet,
Simone