Chili Con Carne

Wat heb je nodig voor 2 personen?

100 gram zilvervliesrijst
150 gram vegetarisch kruimgehakt
1 blik kidneybonen (250 gram)
1 klein blikje mais (125 gram)
4 tomaten
1 blikje tomatenpuree (70 gram)
1 zoete puntpaprika
1 spaanse/chilipeper
2 uien
2 tenen knoflook
1 theelepel kaneel
1 theelepel gemalen komijn
1 eetlepel olie
eventueel peper
eventueel zout

Zo maak je het

  1. Kook de rijst gaar volgens de verpakking.
  2. Snijd de ui en de spaanse/chilipeper in kleine stukjes en fruit deze in een eetlepel olie tot de ui glazig is.
  3. Snijd ondertussen de paprika en pers de knoflook en bak deze een paar minuten mee met de uien.
  4. Snijd ondertussen de tomaat in kleine blokjes en voeg deze samen met de tomatenpuree bij de groente en roer het geheel goed door.
  5. Giet de mais en de bonen af, spoel ze daarna goed af en laat ze uitlekken. Voeg ze bij het tomaten-groente mengsel.
  6. Voeg ook de kaneel, de gemalen komijn en het vegetarisch kruimgehakt toe en laat het geheel nog een paar minuten op laag vuur pruttelen.
  7. Voeg eventueel naar smaak peper en zout toe.

Eet smakelijk!

Tip: Mocht je willen afvallen, dan zouden wij de rijst weglaten. Je kan in plaats van vegetarisch kruimgehakt ook extra mager rundergehakt of rundertartaar gebruiken. Je moet dit dan al (rauw) toevoegen voor je de paprika gaat bakken. Houd er wel rekening mee dat dit 2 keer zoveel calorieën en veel verzadigd vet bevat.

Open recept als PDF

Voedingswaarde per persoon

Energie 573 kcal
Eiwit 35,4 gram
Koolhydraten 81,2 gram
Vet 8,1 gram
Vezels 22,3 gram
Zout 0,1 gram

 

Comments are closed.