Brood met Pindakaas, Philadelphia en Banaan

Wat heb je nodig?
2 volkoren boterhammen
1 banaan
30 gram 100% natuurlijke pindakaas
30 gram philadelphia light
2 eetlepels suikervrije ontbijtgranen

Zo maak je het

  1. Rooster de volkoren boterhammen in een broodrooster, oven of tussen een contactgril tot ze licht verkleuren en krokant zijn.
  2. Besmeer beiden boterhammen met een dunne laag pindakaas.
  3. Prak een halve banaan fijn in een schaaltje en meng met de philadelphia.
  4. Snijd de andere helft van de banaan in hele dunne plakjes en verdeel deze plakjes over de 2 boterhammen met pindakaas.
  5. Verdeel het philadelphia banaan mengsel over de 2 boterhammen en verdeel over beiden boterhammen 1 eetlepel ontbijtgranen.

Tip: Heb je nou geen philadelphia in huis, dan kan je eventueel ook magere kwark gebruiken. Als topping kun je eventueel ook wat rozijnen, kokosflakes of noten over de boterham strooien. Wil je afvallen, maak dan de helft van dit recept. Eet dan dus 1 boterham, in plaats van 2.

Open recept als PDF

 

Voedingswaarde per boterham

Energie  233kcal
Eiwit  10,7 gram
Koolhydraten  36,1 gram
Vet 9,9 gram
Vezels 5,1 gram
Zout 0,5 gram

 

Comments are closed.