Bieten Hummus

Ingrediënten voor 10 porties
1 blik kikkererwten
2 gekookte bietjes
1 of 2 tenen knoflook
sap van ½ citroen
2 eetlepels Tahin
1 theelepel gemalen komijn
eventueel zout

Zo maak je het

  1. Giet de kikkererwten af in een vergiet en spoel ze goed af met water en doe de kikkererwten, samen met de bieten in de blender of keukenmachine.
  2. Pers naar smaak 1 of 2 tenenknoflook en voeg dit bij de kikkererwten samen met het sap van de citroen, 2 eetlepels tahin, de komijn en eventueel wat zout.
  3. Blend alles tot een glad geheel. Is het te droog, voeg dan 1 tot 2 eetlepels water toe tot het een glad mengsel wordt.

Tip: Heb je geen Tahin in huis, vervang dit dan door olijfolie. Heerlijk op zelf gemaakte crackers of om je snackgroente zoals wortel, paprika of komkommer in te dippen. De hummus is 5 dagen houdbaar in een afgesloten bak in de koelkast. Je kan de hummus ook invriezen.

 

Voedingswaarde (per portie)

Energie  50 kcal
Eiwit  2,2 gram
Koolhydraten  5,5 gram
Vet 1,6 gram
Vezels 2,3 gram
Zout 0,1 gram

 

Comments are closed.