Asperges met Ei en Ham

Ingrediënten voor 2 personen

500 gram asperges
3 eieren
6 plakken ham
¼ bosje verse peterselie
Peper naar smaak

Zo maak je het

  1. Schil de asperges en snijd de hout achtige (ongeveer 1 cm) onderkant eraf. Leg de asperges in een ruime pan met koud water. Zorg dat de asperges helemaal onder water staan. Kook de asperges 10 minuten. Draai het vuur uit en laat de asperges in het warme vocht in 10 minuten gaar worden.
  2. Kook ondertussen de eieren in 7 minuten gaar.
  3. Snijd de plakjes ham in stukjes en snijd de peterselie fijn.
  4. Laat de eieren schrikken onder koud water wanneer ze gaar zijn. Pel ze en snijd ze in 6en.
  5. Verdeel de asperges over 2 borden. Verdeel de ei, ham en peterselie erover. Voeg naar smaak peper toe.

Eet smakelijk!

Tip: Heerlijk met gekookte aardappelen.

Voedingswaarde per persoon

Energie196 kcal
Eiwit19,0 gram
Koolhydraten6,4 gram
Vet9,9 gram
Vezels2,6 gram
Zout0,1 gram

 

Comments are closed.