Rabarbercompote met Aardbei
Ingrediënten voor 1 kilo
- 750 gram rabarber
- 250 gram (ingevroren) aardbeien
- 150 ml water
- 1 theelepel vanille aroma
- 1 theelepel kaneel
- Vloeibare zoetstof of honing naar smaak
Zo maak je het
- Was de rabarberstengels goed en snijd de stengels in stukjes van 1 cm
- Doe 150ml water in een pan en voeg de rabarber stukjes toe. Kook het 5 minuten.
- Voeg daarna de aardbeien, de vanille aroma en de kaneel toe en kook het nog 10 minuten.
- Proef de compote, waarschijnlijk is het erg zuur. Voeg naar smaak vloeibare zoetstof of honing toe.
- Laat afkoelen en serveer.
Eet smakelijk!
Tip: Wij houden ervan als de compote wat dikker is. We voegen om die reden aan het einde 3 blaadjes voorgewerkte gelatine toe. Voor kleine kinderen wordt het gebruik van zoetstoffen afgeraden, maak het recept dan met honing. Mocht je de compote niet direct op willen eten, maar graag willen bewaren. Kook dan 2 a 3 lege glazen potjes 5 minuten tot deze steriel zijn. Vul de hete potjes met de hete compote, draai de deksels erop en zet het potjes op zijn kop en laat afkoelen. Zo ontstaat er een vacuum en zijn de potjes zeker 2 weken houdbaar in de koelkast. Uiteraard kan je de compote ook invriezen.
Voedingswaarde per 100 gram (op basis van zoetstof)
Energie | 24 kcal |
Eiwit | 1,2 gram |
Koolhydraten | 4,7 gram |
Vet | 0,1 gram |
Vezels | 1,6 gram |
Zout | 0 gram |
Comments are closed.