Mosterdsoep met Gerookte Kip
Ingrediënten voor 4 personen
- 150 gram gerookte kip reepjes
- 500 ml magere melk
- 500 ml water
- 2 uien
- 4 bosuitjes
- 60 gram volkoren (tarwe)meel
- 3 – 6 eetlepels grove (Doesburgse) mosterd
- peper naar smaak
- 2 eetlepels olie
Zo maak je het
- Snipper de uien. Verhit ondertussen 2 eetlepels olie in een soeppan. Bak de uien glazig.
- Zet het vuur laag en voeg het volkoren meel toe en roer het mensen glad. Voeg eventueel een scheutje water toe. Laat het mengsel garen zonder dat de meel verkleurd.
- Zet het vuur weer wat hoger en voeg de melk en het water toe. Laat het doorkoken tot de soep gebonden is. Dit duurt een paar minuutjes.
- Voeg nu de gerookte kip toe.
- Voeg ook de mosterd en de peper naar smaak toe.
- Snijd de bosui in dunne ringetjes.
- Verdeel de soep over 4 kommen en verdeel de bosui erover.
Eet smakelijk!
Tip: Je kan in plaats van gerookte kip ook gerookte zalm gebruiken.
Voedingswaarde per persoon
Energie | 214 kcal |
Eiwit | 15,0 gram |
Koolhydraten | 22,9 gram |
Vet | 6,4 gram |
Vezels | 3,8 gram |
Zout | 0,4 gram |
Comments are closed.