Havermoutcake met Appel
Ingrediënten voor 1 cake (16 plakken)
200 gram havermeel
400 gram appel (ongeveer 3)
100 gram rozijnen
3 eieren
50 gram pecannoten
20 gram lijnzaad (of 1 ei)
1 theelepel bakpoeder
1 eetlepel kaneel
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Doe de rozijnen in een schaaltje met warm water en laat 10 minuten wellen.
- Doe 300 gram appel met schil in de blender of keukenmachine, samen met de eieren en de lijnzaad (of een extra ei). Mix het geheel tot een gladde massa.
- Schil de 100 gram appel die over is en snijd het in kleine stukjes.
- Doe in een kom de havermeel, de bakpoeder en de kaneel en roer het geheel goed door.
- Voeg het appel-, ei-, lijnzaadmengsel toe aan de droge ingrediënten en schep om tot het een glad cakebeslag is.
- Giet de rozijn af en voeg het samen met de appelstukjes en pecannoten toe aan het cake beslag.
- Doe het cakebeslag in een cakevorm en bak de cake in 40 minuten goudbruin.
Eet smakelijk!
Tip: Snijdt de cake in plakken en vriest ze per 1 of 2 plakken in. Zo heb je altijd een gezond tussendoortje of ontbijt in huis. Wist je trouwens ook dat je havermeel heel makkelijk zelf kan maken? Je doet havermout in de blender of keukenmachine en je hebt havermeel.
Voedingswaarde per plak
Energie | 119 kcal |
Eiwit | 3,6 gram |
Koolhydraten | 16,5 gram |
Vet | 4,4 gram |
Vezels | 2,8 gram |
Zout | 0,5 gram |
Comments are closed.